Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Συγκλονίζει η οικογένεια του Έλληνα γιατρού στο Τριέρ: Να μαζέψουμε τα σκόρπια κομμάτια μας

Σε κατάσταση σοκ ακόμα η οικογένεια του άτυχου Γιώργου Κομπιλίρη που έχασε τη ζωή του με την οκτώ εβδομάδων κόρη του όταν έπεσε πάνω του...





Σε κατάσταση σοκ ακόμα η οικογένεια του άτυχου Γιώργου Κομπιλίρη που έχασε τη ζωή του με την οκτώ εβδομάδων κόρη του όταν έπεσε πάνω τους αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμενός γερμανός.

Η μεσημεριάτικη βόλτα στον πεζόδρομο της κεντρικής αγοράς Hauptmarket στο Τρίερ της Γερμανίας ήταν μια μικρή σχεδόν καθημερινή συνήθεια για τον Γιώργο Κομπιλίρη, τον Έλληνα οδοντίατρο της πόλης, τον οποίο εμπιστεύονταν τόσο οι Έλληνες της μικρής κοινότητας των 300 περίπου κατοίκων, όσο και εκατοντάδες άλλοι Γερμανοί. Το χαμόγελο και η ευγένεια που τον χαρακτήριζαν, αλλά και το γεγονός ότι είχε γεννηθεί στο Αμβούργο της Γερμανίας, από Έλληνες μετανάστες, πριν από 45 χρόνια πρόσδιδε ακόμη ένα θετικό πρόσημο για την εμπιστοσύνη που του είχαν στο Τρίερ οι Γερμανοί.

Το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, ξεκίνησε με τη νεογέννητη κορούλα του Βιργινία, τον ενάμιση έτους γιο του Βασίλη και την αγαπημένη του σύζυγο Δήμητρα για την μεσημεριάτικη βόλτα τους. Θα πήγαιναν στο οδοντιατρείο του, που βρίσκεται στην οδό Fleischstr 43, στο κέντρο της πόλης, στον πιο εμπορικό δρόμο του Τρίερ. Κάτι σαν την δική μας Ερμού στην Αθήνα.

Χάζευαν τα μαγαζιά και γελούσαν, πριν έρθει το απρόσμενο ραντεβού του θανάτου με τον 51χρονο μεθυσμένο Γερμανό ο οποίος παραβιάζοντας την απαγόρευση κίνησης οχημάτων στον πεζόδρομο όρμησε με ταχύτητα 80 – χλιμ την ώρα για να σκορπίσει τον όλεθρο. Μεταξύ των νεκρών που άφησε πίσω του ο μακελάρης του Τριέρ ήταν ο Γιώργος και η νεογέννητη κορούλα του. Η σύζυγός του και το άλλο του παιδί διεκομίστηκαν στο νοσοκομείο, από το οποίο έχουν ήδη πάρει εξιτήριο και βρίσκονται στο σπίτι τους.

Η είδηση του αδόκητου θανάτου του Γιώργου Κομπιλίρη, γέμισε πόνο και θλίψη την ομογένεια του Τρίερ και του Λουξεμβούργου. «Ήταν ένα παιδί μάλαμα και δεν το λέω επειδή έφυγε έτσι άδικα από τη ζωή. Ήταν ένας αξιόπιστος, αξιόλογος με όλα τα «άξιος» μπροστά επίθετα. Ευγενικός, πάντα να βοηθήσει όποιον είχε πρόβλημα και ειδικά του Έλληνες που έφθαναν στην πόλη και δεν ήξεραν ούτε να μιλούν καλά τη γλώσσα, αλλά και δεν είχαν βρει και δουλειά» θα πει στο ΘΕΜΑ ο κ. Βασίλης Αθανασόπουλος φίλος του Έλληνα οδοντιάτρου, τον οποίο είχε προσεγγίσει όταν έφθασε στο Τρίερ για να εργαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.