Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για να μην σας μένουν απορίες... Δείτε πως με ΞΗΡΟ ΠΑΓΟ (-78C) συσκευάζονται και διατηρούνται τα εμβόλια της Pfizer

Πολύς λόγος έγινε πάλι τις τελευταίες ώρες για την μεταφορά των εμβολίων και πάλι γέμισε ο τόπος "ψυκτικούς" που αμφισβητούσαν την...



Πολύς λόγος έγινε πάλι τις τελευταίες ώρες για την μεταφορά των εμβολίων και πάλι γέμισε ο τόπος "ψυκτικούς" που αμφισβητούσαν την ικανότητα του μεταφορικού μέσου να διατρηρήσει θερμοκρασίες απαιτούμενες για την μη αλλοίωση του... Βέβαια όπως θα δείτε παρακάτω αυτό δεν χρειαζόταν καν....

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Phizer υπάρχουν 3 επιλογές σχετικά με την αποθήκευση του εμβολίου. 
  • Αποθήκευση σε εργαστηριακούς καταψύκτες βαθειάς κατάψυξης. Αυτή η μέθοδος διατηρεί τα εμβόλια για 6 μήνες. 
  • Χρήση των ειδικών θερμομονωτικών κιβωτίων εντός των οποίων μεταφέρονται οι δόσεις με τακτική [κάθε 5 ημέρες] ανανέωση του ξηρού πάγου. Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης διατηρεί τα εμβόλια για 30 ημέρες. 
  • Τέλος, το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί για 5 ημέρες σε θερμοκρασία 2-8°C σε ψυγεία που βρίσκονται σε νοσοκομεία.
Ωστόσο, η μεταφορά των εμβολίων ακολούθησε συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο είναι σύμφωνο με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρίας, Pfizer. Ειδικότερα, στην κεντρική σελίδα της Pfizer υπάρχει δημοσιευμένο ενημερωτικό φυλλάδιο το οποίο καθιστά σαφές ότι:
We also have developed packaging and storage innovations to be fit for purpose for the range of locations where we believe vaccinations will take place. We have specially designed,temperature-controlled thermal shippers utilizing dry ice to maintain recommended storage temperature conditions of -70°C±10°C for up to 10 days unopened (…)

Μετάφραση: Έχουμε ακόμη δημιουργήσει καινοτομίες για το πακετάρισμα και την αποθήκευση για τη διανομή στις τοποθεσίες όπου θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Έχουμε επίσης ειδικά σχεδιασμένα κιβώτια των οποίων η θερμοκρασία ελέγχεται. Αυτά χρησιμοποιούν ξηρό πάγο για τη διατήρησής της προτεινόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης που φτάνει τους -70°C±10°C όπου το εμβόλιο διατηρείται για 10 ημέρες χωρίς να ανοιχθεί.
Τα εμβόλιο συσκευάζονται σε ειδικά διαμορφωμένα κιβώτια (των οποίων μόνο το εξωτερικό περίβλημα είναι χάρτινο) γεμάτα με ξηρό πάγο των οποίων τόσο η θέση όσο και η θερμοκρασία ελέγχονται. Άρα μπορούν να μεταφερθούν αυτόνομα και εκτός ψυγείου στους χρόνους που ορίζει όπως παραπάνω αναφέραμε η ίδια η εταιρεία. 

Υπενθυμίζουμε πως ο ξηρός πάγος είναι η στερεή μορφή του διοξειδίου του άνθρακα και έχει θερμοκρασία -78,5°C. Στο παρακάτω βίντεο εντοπίζουμε κυλινδρικά κομμάτια ξηρού πάγου να γεμίζουν τα θερμομονωτικά κιβώτια.

Δείτε τώρα το αναλυτικό βίντεο που δείχνει τον τρόπο συσκευασίας...


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.