Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θα τον βρούν σε κανα χαντάκι.. Τουρκία: Πού χάθηκε ο γαμπρός του Ερντογάν; Άφαντος εδώ και 40 μέρες ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/mperat-almpairak-afantos-stin-toyrkia-o-gampros-erntogan

Άφαντος εδώ και πάνω από ένα μήνα παραμένει ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ τροφοδοτώντας λογίς σενάρια για την τύχη τ...



Άφαντος εδώ και πάνω από ένα μήνα παραμένει ο γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ τροφοδοτώντας λογίς σενάρια για την τύχη του στην Τουρκία.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικώς της Τουρκίας έχει να εμφανιστεί δημόσια μετά την αιφνίδια παραίτησή του τον περασμένο Νοέμβριο. Έκτοτε ο Αλμπαϊράκ διέγραψε όλους τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ή τα διέγραψαν οι τουρκικές Αρχές – κι έχει χαθεί από προσώπου γης.

Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις πριν από τέσσερις μήνες ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης έσπευδαν να υπερασπιστούν τον Αλμπαϊράκ μετά τη σφοδρή κριτική που είχε εξαπολύσει εναντίον του ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που ζητούσε την παραίτησή του για την δεινή κατάσταση της τουρκικής οικονομίας.

H απουσία του Αλμπαϊράκ σχολιάζεται ποικιλλοτρόπως στην Τουρκία και ιδιαίτερα στο Twitter, όπου κυκλοφορεί το hashtag “#BeratAlbayrakNerede”, δηλαδή “Που είναι ο Αλμπαϊράκ”. Φήμες τον θέλουν να έχει μετακομίσει στο Λονδίνο, αλλά η περιέργεια εντείνεται αναφορικά με τις νέες δραστηριότητες του ανθρώπου, που μέχρι πριν από δύο μήνες θεωρείτο ως ο δεύτερος ισχυρότερες αξιωματούχος στη γείτονα μετά τον Ενρτογάν και έγινε… φάντασμα μέσα σε λίγες ημέρες. Δεν αποκλείεται να έχει επιστρέψει στο χώρο των επιχειρήσεων. Άλλωστε συνδεόταν στενά - μαζί με τον αδελφό του, Σερχάτ - με την Calik Holding, ιδιοκτήτρια της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah και του τηλεοπτικού δικτύου ATV.

Οι σχέσεις του Αλμπαϊράκ με την σκιώδη Pelican Group

Τα δύο αδέλφια Αλμπαϊράκ φέρονται να έχουν στενές σχέσεις ή να είναι και επικεφαλής μιας σκιώδους οργάνωσης, ονόματι Pelican Group, που ενορχήστρωσε το 2016 με την έκδοση τελεσιγράφου την αποπομπή του πρώην πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου. 

Την ίδια αυτή οργάνωση είχε χαρακτηρίσει «κράτος εν κράτει» τον περασμένο Μάρτιο η Deutsche Welle, καθώς στελέχη της Pelican Group είχαν καλύψει τις θέσεις που είχαν χηρεύσει σε κρατικούς θεσμούς μετά το πογκρόμ διώξεων και απολύσεων στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. Η επιρροή της Pelican Group φέρεται να οδήγησε στην άσκηση διώξεων τον περασμένο Ιούλιο σε δημοσιογράφους του δικτύου OdaTV, ενώ πρόσφατα πολλοί άρχισαν να υποστηρίζουν σε διάφορα πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η Pelican Group αντικατέστησε το δίκτυο των γκιουλενιστών ως απειλή για το τουρκικό κράτος και πρέπει να εξαλειφθεί.

Το γεγονός ότι ο Αλμπαϊράκ, που φέρεται να ασκεί μεγάλη επιρροή σε τουρκικά ΜΜΕ, έχει εξαφανιστεί εδώ και 41 ημέρες, έχει πυροδοτήσει σε ορισμένα απ’ αυτά φήμες για το τι μπορεί να του έχει συμβεί, αν π.χ. τελεί υπό κατ’ οίκον περιορισμό, αν έφυγε στο εξωτερικό, ή αν -σύμφωνα με άλλη φήμη, νοίκιασε γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, απ’ όπου διευθύνει τις επιχειρήσεις του. 

Στα κρατικά ΜΜΕ, φυσικά, ούτε κουβέντα για τον γαμπρό του Ερντογάν, όπως και όταν είχε ανακοινώσει ο Αλμπαϊράκ την παραίτησή του μέσω Instagram και δεν τόλμησαν να μεταδώσουν την είδηση μέχρι να πάρουν το πράσινο φως από την τουρκική προεδρία. Ίσως τελικά η ιδέα δημιουργίας ενός πολιτικού δικτύου με επιρροή εντός της κυβέρνησης να μην ήταν και τόσο καλή, αφού κάποια μέρα μπορεί ο Ερντογάν να αποφασίσει ότι θέλει να απαλλαγεί από έναν εν δυνάμει κίνδυνο Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.