Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρόδος: Ελεύθεροι οι δύο ανήλικοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση βιασμού της 16χρονης

   Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση βιασμού 16χρονης μαθήτριας στη Ρόδο μετά την απολογία τους στην τακτική Α...


  

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δυο ανήλικοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση βιασμού 16χρονης μαθήτριας στη Ρόδο μετά την απολογία τους στην τακτική Ανακρίτρια. Η απόφαση Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ήταν ομόφωνη μετά τις απολογίες των δυο αγοριών με τον 16χρονο να του επιβάλλεται ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ στον 15χρονο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Και οι δυο οι οποίοι είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει η μητέρα της 16χρονης για βιασμό της κόρης της, αρνήθηκαν τις κατηγορίες του βιασμού και της συνέργειας σε βιασμό που τους αποδόθηκαν.

Οι δυο έφηβοι συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους απολογήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και ο μεν 16χρονος υποστήριξε ότι με την 16χρονη είχαν γνωριστεί το περασμένο καλοκαίρι μέσω ενός φίλου και συμμαθητή της. Ισχυρίστηκε ότι είχαν κανονισμένο ραντεβού για να βρεθούν ενώ υποστήριξε επίσης ότι η κοπέλα τον είχε προσεγγίσει ερωτικά.

Μάλιστα κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν γίνεται ο βιαστής να πηγαίνει σε ερωτικό ραντεβού με προφυλακτικό και τόνισε ότι υπήρχε εύλογος χρόνος μέχρι να ανοίξει τη συσκευασία και να φορέσει το προφυλακτικό, κατά τον οποίο η 16χρονη θα μπορούσε να φύγει από το χώρο. Επίσης αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστική έκθεση τονίζοντας δεν φέρει ίχνη βίας στο σώμα της.

Από την πλευρά του ο 15χρονος αρνήθηκε την κατηγορία της συνέργειας σε βιασμό και επικαλέστηκε γραπτή συνομιλία που είχε με μηνύματα με την 16χρονη από τα οποία προκύπτει ότι κανόνισαν συνάντηση για να βρεθούν. Και ο 15χρονος ισχυρίστηκε ότι η 16χρονη είχε έκδηλο ερωτικό ενδιαφέρον για τον 16χρονο φίλο του. Όσον αφορά το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου ημέρα όπου έγινε το συμβάν, σύμφωνα και με τη Δημοκρατική της Ρόδου οι δυο έφηβοι ισχυρίστηκαν ότι έδωσαν ραντεβού στη στάση του λεωφορείου στον δρόμο που οδηγεί στην Φάτνη της Σαλάκου. Εκεί επιβιβάστηκε στο δίθυρο αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκαν κι εκείνοι και κατά την διαδρομή, όπως είπε, δεν σταμάτησε να πειράζει τον 16χρονο. Όταν έφτασαν στον χώρο μπροστά από την Φάτνη της Σαλάκου, απομακρύνθηκαν με σκοπό να απομονωθούν, μπαίνοντας σε ένα από τα σπιτάκια.

Δέκα με δεκαπέντε λεπτά μετά την απομάκρυνσή τους και ενώ οι υπόλοιποι περπατούσαν αδιάφορα στην περιοχή, η βόλτα τους, τους οδήγησε έξω από το σπιτάκι. Φτάνοντας εκεί, βγήκαν έξω από το σπιτάκι. Εν συνεχεία η 15χρονη μετέβη μαζί τους έως το αυτοκίνητο πήρε την ζακέτα της την οποία είχε αφήσει εκεί και έφυγε, αφού τους καληνύχτισε. Υποστήριξε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, δεν αντιλήφθηκε καμία πράξη βίας εκ μέρους του συγκατηγορούμενού του και καμία ένδειξη δυσφορίας εκ μέρους της 15χρονης προς αυτόν.

Mε ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και ο 15χρονος ελεύθερος χωρίς όρους.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 29 Δεκεμβρίου το απόγευμα παρουσιάστηκε στην αστυνομία η μητέρα της ανήλικης και υποστήριξε ότι το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου δέχτηκε ένα μήνυμα από συμμαθητή της κόρης της που της, ζήτησε να συναντηθούν για να της εκθέσει ένα σοβαρό ζήτημα.

Την 29η Δεκεμβρίου το πρωί συναντήθηκαν και εκείνος της έδειξε μηνύματα που του έστειλε η κόρη της το προηγούμενο βράδυ και τον ενημέρωνε ότι στη Φάτνη της Σαλάκου τέσσερις νεαροί ηλικίας από 16 έως 21 ετών την επιβίβασαν σε όχημα, που οδηγούσε ο ένας, χωρίς την θέλησή της, την έκαναν βόλτες κι αφού στάθμευσαν σε χώρο στάθμευσης της Φάτνης βγήκαν από το αυτοκίνητο και ο 16χρονος την ώθησε σε μια παράγκα και την βίασε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ενώ την τραβούσε στην παράγκα το παιδί επιχείρησε να τηλεφωνήσει σε συγγενείς της και ότι ο 16χρονος της πήρε το τηλέφωνο και το πέταξε σε μικρή απόσταση αλλά και ότι τα άλλα τρία άτομα παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν για να τον σταματήσουν. Η ανήλικη κόρη της, όπως είπε, έφυγε με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει και στον δρόμο συνάντησε έναν ξαδελφό της με έναν φίλο του οι οποίοι την βοήθησαν να φτάσει σπίτι της. Η ανήλικη, κατέθεσε παρουσία παιδοψυχίατρου και επιβεβαίωσε τα όσα κατήγγειλε η μητέρα της. Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι δεν ήθελε να πάει βόλτα μαζί τους και ότι ο ένας πράγματι την έπιασε από το χέρι και την έβαλε στο αυτοκίνητο χωρίς να την χτυπήσει.

Πήγαν βόλτα, όπως είπε, και ο ένας την πείραζε στο πόδι. Επέστρεψαν, όπως είπε, στη Φάτνη και βγήκαν από το αυτοκίνητο και έφυγε με τον 16χρονο για να μιλήσουν και του έκανε παράπονα για την συμπεριφορά του μέσα στο αυτοκίνητο καθιστώντας σαφές ότι ήθελε μόνο να κάνουν παρέα. Πήγαν στην καλύβα και εκεί, όπως είπε, ο 16χρονος επέμενε να μπει μέσα και την υποχρέωσε σε σεξουαλική πράξη, ενώ οι φίλοι του, όπως διαπίστωσε, παρακολουθούσαν από το παράθυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.