Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη... Ανησυχία σε Κοζάνη αλλά και Δυτική Αττική

Με βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα σε ό,τι αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού αλλά εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση στις ΜΕΘ εισέρχεται η χώρ...





Με βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα σε ό,τι αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού αλλά εξαιρετικά επιβαρυμένη κατάσταση στις ΜΕΘ εισέρχεται η χώρα στην τελική ευθεία για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Η ευθραυστότητα παραμένει το κύριο χαρακτηριστικό της επιδημίας, γεγονός που αποτυπώνεται στις εκκλήσεις των ειδικών να τηρηθούν τα μέτρα και να εορτασθούν διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα, όπως είχε γίνει και το Πάσχα. Μάλιστα, χθες, κατά την έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προανήγγειλε επιπλέον μέτρα και ελέγχους την Πρωτοχρονιά, εάν διαπιστωθεί ότι οι πολίτες δεν πειθάρχησαν τα Χριστούγεννα.

Ο τριψήφιος αριθμός των 853 νέων διαγνώσεων που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) δείχνει σαφή υποχώρηση της επιδημίας – ιδίως αν ληφθεί υπόψη πως τις Τρίτες αποτυπώνεται συνήθως η σκληρή μεν σε σχέση με εκείνη της Δευτέρας, αλλά πραγματική εικόνα της εβδομάδας.

«Τα στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν υποχώρηση του ιού» σχολίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, συμπληρώνοντας πως «και τα σημεία πίεσης στο σύστημα Υγείας δείχνουν υποχώρηση, αν και η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη».

Η εικόνα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και «κόκκινες» περιοχές

Ο καθηγητής υπογράμμισε χθες και τη συρρίκνωση της επιδημίας σε Αττική (242 νέα κρούσματα) και Θεσσαλονίκη (179) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με την Αττική να καταγράφει μείωση νέων διαγνώσεων έως 15% και τη Θεσσαλονίκη 28% λιγότερες διαγνώσεις. Ωστόσο, επανέλαβε πως το επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη παραμένει τρεις φορές υψηλότερο από την Αθήνα. Μεγαλύτερη πίεση δέχονται ομοίως τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης σε σχέση με εκείνα του λεκανοπεδίου. Στην Αττική οι ασθενείς σε απλές κλίνες ήταν χθες 430 και άλλοι 151 σε ΜΕΘ. Στη Θεσσαλονίκη, τα νοσοκομεία νοσηλεύουν 670 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 165 σε ΜΕΘ.

Ανησυχητική παραμένει η εικόνα σε Κοζάνη αλλά και Δυτική Αττική, για την οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως οι σαρωτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ έδειξαν 179 ενεργά κρούσματα στον Ασπρόπυργο, 78 στην Ελευσίνα και 25 στη Μάνδρα.

Συνολικά, διψήφιο αριθμό κρουσμάτων σημείωσαν οι περιφέρειες Αχαΐας (19), Δράμας (10), Έβρου (46), Ημαθίας (14) Καβάλας (18), Καρδίτσας (17), Κιλκίς (24), Κοζάνης (25), Λάρισας 46, Μαγνησίας (14), Ξάνθης (18), Πέλλας (15), Πιερίας (25), Ροδόπης (21), Σερρών (24) και Τρικάλων (12).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.