Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ελλάδα: 13 γιατροί και νοσηλευτές «έπεσαν» ηρωικά στο καθήκον- 10 υγειονομικοί σε ΜΕΘ

Περισσότεροι από 13 γιατροί και νοσηλευτές στην χώρα μας, «έπεσαν» ηρωικά στο καθήκον από τις επιπλοκές του κορονοϊού, σύμφωνα με το iatro...

Περισσότεροι από 13 γιατροί και νοσηλευτές στην χώρα μας, «έπεσαν» ηρωικά στο καθήκον από τις επιπλοκές του κορονοϊού, σύμφωνα με το iatropedia.gr, επιδεικνύοντας μεγαλειώδη αυταπάρνηση για να υπηρετήσουν τον ασθενή.


Κορονοϊός: Έξι κρούσματα σε Δομή ΑμεΑ στη Λαμία

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν σε διάφορα πόστα στα νοσοκομεία έπεσαν “θύματα” της φονικής λαίλαπας του κορονοϊού και της εκθετικής αύξησης που χτύπησε την Ελλάδα, από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά. Οι περισσότεροι από αυτούς, υπηρετούσαν σε νοσοκομεία στη βόρεια Ελλάδα, όπου “χτυπήθηκε” περισσότερο κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.


Εκτός από τους θανόντες, αυτή τη στιγμή, ακόμη 10 υγειονομικοί χαροπαλεύουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.


Νοσοκομείο Καβάλας

Δεν προλαβαίνουν να κηδεύουν συναδέλφους οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καβάλας. Δύο διοικητικοί υπάλληλοι και μια νοσηλεύτρια χάθηκαν μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα.


Τελευταίο θύμα του κορονοϊού, είναι μια διοικητική υπάλληλος 51 χρονών, μητέρα δύο παιδιών, που κατέληξε σήμερα (09/12). Η άτυχη γυναίκα ήταν προϊσταμένη του τμήματος προσωπικού και νόσησε, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, “στην επαφή που έχει καθημερινά το τμήμα με χιλιάδες συναδέλφους και πολίτες”.


Η γυναίκα νοσηλευόνταν σε κλινική κορονοϊου του νοσοκομείου Καβάλας και στις 18/11 εισήχθη στη ΜΕΘ. Εξέπνευσε στο νοσοκομείο που εργαζόταν. “Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους της”, απέστειλε η ΠΟΕΔΗΝ.


Η απώλεια της συγκεκριμένης εργαζόμενης, όμως, δεν ήταν το μόνο “χτύπημα” στο Νοσοκομείο Καβάλας, που βύθισε στη θλίψη το προσωπικό. Πριν από δύο ημέρες “χάθηκε” και μια 62χρονη νοσηλεύτρια. Η άτυχη γυναίκα κατοικούσε στη Δράμα και εργαζόταν στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας. Έδωσε σκληρή μάχη πολλών ημερών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς είχε εμφανίσει βαριά συμπτώματα του κορονοϊού, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Η 62χρονη γυναίκα πρόσφατα είχε γίνει γιαγιά, όμως, δεν πρόλαβε να χαρεί το εγγονάκι της.



Στις 4 Δεκεμβρίου είχε χάσει τη ζωή του κι ένας ακόμη διοικητικός υπάλληλος. Πρόκειται για έναν 52χρονο ιερέα, ο οποίος παρά το γεγονός ότι συνειδητά ακολούθησε τον δρόμο της ιεροσύνης πριν από 1,5 χρόνο, δεν εγκατέλειψε ποτέ το πόστο του στο νοσοκομείο. Ο πατέρας Μιχάλης Νικολαϊδης, υπηρέτησε 25 ολόκληρα χρόνια στο Νοσοκομείο Καβάλας ως νοσηλευτής, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε μετακινηθεί στην διοικητική υπηρεσία του νοσοκομείου, ως προϊστάμενος στο Πρωτόκολλο.


Νοσοκομείο Δράμας

Στο νοσοκομείο Δράμας δύο νοσηλεύτριες χάθηκαν μέσα σε λίγες ημέρες, πέφτοντας θύματα της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού. Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο νόσησαν περισσότερα από 70 άτομα από Covid.


Στις 30 Νοεμβρίου, η 59χρονη νοσηλεύτρια Σοφία Καραγκιοζίδου, προϊσταμένη της Καρδιολογικής Μονάδας του νοσοκομείου κατέληξε σε θάνατο, μετά από 10 ημέρες σκληρής μάχης με τον κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε διακομιστεί όταν επιδεινώθηκε η υγεία της. Η άτυχη νοσηλεύτρια είχε γίνει γιαγιά πριν από λίγο καιρό, ενώ θετικοί στον ιό είχαν διαγνωστεί η κόρη της, αλλά και το νεογέννητο εγγονάκι της. Η Σοφία Καραγκιοζίδου λίγο πριν διασωληνωθεί αποχαιρέτισε τους συναδέλφους της με χαμόγελο και με την υπόσχεση να επιστρέψει γρήγορα κοντά της. Δεν τα κατάφερε…


Περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Δράμας θρηνούσαν τον θάνατο μιας άλλης συναδέλφου τους, μιας 54χρονης νοσηλεύτριας, η οποία είχε μεταφερθεί για νοσηλεία σε ΜΕΘ του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, όπου τελικά κατέληξε μετά από πολυήμερη μάχη με τον θάνατο.


Νοσοκομείο Νάουσας

Θλίψη αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε ο θάνατος από τον κορονοϊό 37χρονης βοηθού ακτινολόγου στο νοσοκομείο της Νάουσας, στις 5 Δεκεμβρίου.


Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η 37χρονη χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, όμως, το νοσοκομείο δεν είχε διαθέσιμη κλίνη, με αποτέλεσμα να καταλήξει σε θάνατο πριν προλάβει να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο. Η νεαρή γυναίκα καταγόταν από την Έδεσσα και δούλευε στο νοσοκομείο της Νάουσας, ως επικουρική βοηθός ακτινολόγου.


Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο αναφοράς ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έχασε τη ζωή της στις 17 Νοεμβρίου μια 49χρονη υπάλληλος, η οποία εργαζόταν στον τομέα των παραϊατρικών υπηρεσιών και συγκεκριμένα ως βοηθός ακτινολόγου.


Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν επί δύο εβδομάδες πριν καταλήξει σε θάνατο, στο νοσοκομείο όπου προηγουμένως εργαζόταν.


Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” Θεσσαλονίκης

Μόλις χθες 8/12 ένας νοσηλευτής ηλικίας 60 ετών έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, ένα χρόνο πριν βγει στη σύνταξη.


Ο 60χρονος υπηρετούσε ως προϊστάμενος του τμήματος Βραχείας Ογκολογίας στο «Παπαγεωργίου» και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.


Νοσοκομείο Γιαννιτσών

Το νοσοκομείο Γιαννιτσών συγκλόνισε την περασμένη Παρασκευή, ο θάνατος ενός 55χρονου γυναικολόγου του νοσοκομείου, ο οποίος δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.


Ο 55χρονος, πατέρας ενός παιδιού, ο οποίος διέμεινε στη Θεσσαλονίκη, νόσησε και νοσηλεύτηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της συμπρωτεύουσας. Τις τελευταίες ημέρες επιβαρύνθηκε η υγεία του και είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.


Νοσοκομείο Έδεσσας

Θλίψη σκόρπισε στη Σκύδρα Πέλλας, ο θάνατος του παιδιάτρου Χρήστου Αζά και της συζύγου του, Καίτης, οι οποίοι έφυγαν από τη ζωή με διαφορά μόλις δέκα ημερών, χτυπημένοι από τον κορονοϊό.


Ο γιατρός ήταν πολύ αγαπητός στην περιοχή και άσκησε με αγάπη και αφοσίωση το επάγγελμά του για 36 ολόκληρα χρόνια. Το ζευγάρι, που έζησε μια ολόκληρη ζωή μαζί και «έφυγε» σχεδόν ταυτόχρονα, είχε αποκτήσει μία κόρη και δύο εγγονάκια, 9 και 7 ετών.


Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων “Αγιος Παντελεήμονας” Θεσσαλονίκης

Θύμα της διασποράς του κορονοϊού στο κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων “Αγιος Παντελεήμονας” Θεσσαλονίκης έπεσε και μια 46χρονη βοηθός νοσηλευτικής υπηρεσίας. Η άτυχη γυναίκα αρχικά ήταν εμπύρετη, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε πιο σοβαρά συμπτώματα και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί. Έχασε τη ζωή της μέσα σε λίγες ημέρες.


Νοσοκομείο “Αττικόν”

Θλίψη έσπειρε και στην Αθήνα, ο θάνατος 42χρονου πνευμονολόγου, πατέρα τριών παιδιών, που έφυγε χτυπημένος από τον κορονοϊό. Ο 42χρονος πνευμονολόγος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, στο νοσοκομείο Αττικόν, δίνοντας μάχη πολλών ημερών στο νοσοκομείο.


Ο γιατρός έπασχε από υποκείμενα νοσήματα, καθώς είχε βρογχικό άσθμα. Διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο στον Κορυδαλλό ενώ συνεργαζόταν και με ιδιωτικό νοσοκομείο.


Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Στη Λάρισα περιοχή που χτυπήθηκε αλύπητα από την πανδημία του κορονοϊού έχασε τη μάχη στις 30 Νοεμβρίου ένας 49χρονος γυναικολόγος. Ο γιατρός Νεκτάριος Χαλβαντζάς, ο οποίος διατηρούσε γυναικολογικό ιατρείο στο κέντρο της Λάρισας, είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό πριν από περίπου ενάμιση μήνα και, παρά τη γενναία μάχη που έδωσε κατέληξε στον θάνατο. Πριν πεθάνει ο γιατρός νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Θετική είχε βρεθεί και η μητέρα του, η οποία ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τη νόσο.


“Βαρύ το τίμημα που πληρώνουμε στην αντιμετώπιση του υγειονομικού πολέμου. Χάνουμε πολεμιστές της πρώτης γραμμής. Δεν προλαβαίνουμε πια να μετράμε νεκρούς συναδέλφους”, δήλωσε στο iatropedia.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος: “Νέοι άνθρωποι, της πρώτης γραμμής. Μην ψάχνετε υποκείμενα νοσήματα. Είναι ιεροσυλία στη μνήμη τους. Εφ’ όσον όλοι οι νεκροί συνάδελφοι εργάζονταν και δεν είχαν άδεια ειδικού σκοπού, σημαίνει ότι δεν εντάσσονται στις ευπαθείς ομάδες”, σημειώνει.


ΠΟΕΔΗΝ: Βαρύ το τίμημα – Ούτε ένα “συλλυπητήρια” από το Υπουργείο Υγείας

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) δηλώνει ότι πολλοί από αυτούς τους θανάτους των υγειονομικών θα μπορούσαν ενδεχομένως να είχαν αποφευχθεί, ενώ ο πρόεδρος της, Μιχάλης Γιαννάκος διατυπώνει στο iatropedia.gr το παράπονο, ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει πει ούτε ένα “συλλυπητήρια” στις οικογένειες και τους συναδέλφους των θανόντων υγειονομικών:


“Μας στέλνουν ως πρόβατα επί σφαγή, ξυπόλητους στ’ αγκάθια. Γιατί δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ στο προσωπικό, δεν γίνονται τεστ σε όλους τους ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία, παρά μόνο στα ύποπτα κρούσματα. Το Υπουργείο Υγείας δεν βγήκε να πει ούτε ένα “συλλυπητήρια” για τους θανόντες κι ένα “περαστικά” για τους διασωληνωμένους. Ζητάμε άμεσα να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση και να θεωρούνται εργατικά ατυχήματα οι θάνατοι των συναδέλφων, ώστε να δικαιούνται αποζημίωση και σύνταξη οι οικογένειές τους”, καταλήγει.


Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.