Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ένα βήμα πιο κοντά στα Rafale: Τηλεφώνημα Παναγιωτόπουλου με τον Γάλλο Πρέσβη για τα τεχνικά ζητήματα

  Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες και τα τεχνικά ζητήματα Όπως όλα δείχνουν η προκλητική στ...

 



Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες και τα τεχνικά ζητήματα

Όπως όλα δείχνουν η προκλητική στάση της Άγκυρας που δε φαίνεται να σtαματά την επιθετική της πολιτική, αναγκάζει την κυβέρνηση να "τρέξει" τα εξοπλιστικά ζητήματα.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κ. Πατρίκ Μεζονέβ (Patrick Maisonnave).Τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη Rafale, βρίσκονται στο νούμερο ένα της λίστας για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων ι επιδίωξη είναι οι διαδικασίες να γίνουν με ταχείς ρυθμούς.

Αντικείμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες και τα τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην πρόσκτηση των γαλλικής κατασκευής μαχητικών αεροσκαφών “Rafale” από την Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με όσα σας είχαμε αναφέρει για το ζήτημα σε προηγούμενο άρθρο, με αυτά τα δεδομένα, ο σχεδιασμός για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale προβλέπει μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου να είναι έτοιμος ο σχετικός νόμος (συμφωνία-πλαίσιο κατά το μοντέλο των Mirage) και εν συνεχεία έως τα τέλη Δεκεμβρίου να πάει προς ψήφιση στη Βουλή. Από τις συζητήσεις που έχουν γίνει με τους Γάλλους έχει συμφωνηθεί τα πρώτα δύο μεταχειρισμένα Rafale - τα μαχητικά που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο απέναντι στους Τούρκους - να είναι επιχειρησιακά έτοιμα τον Ιούλιο.

Πριν από λιγες εβδομάδες, και ο Α/ΓΕΕΘΑ, τόνισε τη μεγάλη ανάγκη να επισπεύσουμε τη διαδικασία απόκτησης των Rafale. Συγκεκριμένα, να «σπάσει» τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας και να επισπεύσει την παράδοση των πρώτων μεταχειρισμένων Rafale μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021 στοχεύει το Ελληνικό επιτελείο με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο να ζητά από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων επίσπευση των διαδικασιών.

Η ενίσχυση της πολεμικής μας αεροπορίας, τρομάζει τους Τούρκους, οι οποίοι όπως φαίνεται ανησυχούν για την απόκτηση τόσο των γαλλικών μαχητικών όσο και των F-35 που έχουν μπει "στο τραπέζι" και απειλούν με τη χρήση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 στο Αιγαίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.