Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πως η MIT ψαρεύει πράκτορες στα πανεπιστήμια της Ευρώπης

slpressΕνόψει της συνόδου των Ευρωπαίων, τον Δεκέμβριο, για να επανεκτιμήσουν αν θα προχωρήσουν στο δρόμο της "θετικής ατζέντας"...

slpressΕνόψει της συνόδου των Ευρωπαίων, τον Δεκέμβριο, για να επανεκτιμήσουν αν θα προχωρήσουν στο δρόμο της "θετικής ατζέντας" έναντι της Τουρκίας ή θα διερευνήσουν σκληρότερες επιλογές, η Άγκυρα κάνει υπόγειες δουλειές στην Ευρώπη. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (MIT) έχουν αποδυθεί σε μια άνευ προηγούμενου στρατολόγηση πρακτόρων στην Ευρώπη! Ειδικά σε Γαλλία, Γερμανία και Αυστρία, η MIT κάνει καλή δουλειά.


Μπορεί η MIT να είχε παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις με τη CIA, ήδη από τη δεκαετία του 1950, αλλά και με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ρωσίας και των χωρών της Μέσης Ανατολής, αλλά δεν συνέβη το ίδιο και με την Ευρώπη. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο καθηγητής και πρόεδρος του International World Group Giancarlo Elia Valori «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν ποτέ ένα αποτελεσματικό και σταθερό δίκτυο πρακτόρων, αλλά και συνεργασίες με ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών».



Πρωταρχικός στόχος της MIT τις τελευταίες δεκαετίες ήταν η διείσδυση και ο έλεγχος του κουρδικού PKK, αλλά και της οργάνωσης Hizmet του Φετουλάχ Γκιουλέν. Ωστόσο, η MIT έχει δώσει πολύ μεγάλη βάση στο μέτωπο της Ευρώπης καθώς προσλαμβάνει πράκτορες μέσα από κοινότητες μεταναστών, είτε τουρκικές ή άλλες. Σημειώνεται ότι στην Ευρώπη ζουν 5.000.000 Τούρκοι μετανάστες, ειδικά στη Γερμανία.


Μια νέα μέθοδος που εφαρμόζουν οι Τούρκοι είναι να διεισδύουν στην πανεπιστημιακή κοινότητα και μάλιστα σε καλύτερα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σε αρκετές πόλεις της Κεντρικής Ευρώπης που σπουδάζουν χιλιάδες Τούρκοι φοιτητές, υπάρχει μεγάλη δεξαμενή για τις τουρκικές υπηρεσίες. Η προσέγγιση γίνεται μέσω φορέων οι οποίοι βοηθάνε Τούρκους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ευρώπη.


2.500 φοιτητές "πράκτορες";

Φερ ειπείν η Ένωση για την Υποστήριξη Διεθνών Σπουδαστών και Φοιτητικών Δραστηριοτήτων (Wonder, Uluslararası Öğrenci ve Öğrenci Aktivitelerini Destekleme Derneği), που εδρεύει στην Αυστρία κάνει αυτή τη δουλειά. Πρόκειται για μια οργάνωση που είναι θυγατρική του Ιδρύματος Turkeynder της Τουρκίας, ένα δίκτυο αποφοίτων από θρησκευτικά σχολεία όπου φοίτησαν οι Ερντογάν, ο γιος του Μπιλάλ και η κόρη του Σουμέγιε!



Η Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας για Τούρκους του Εξωτερικού και Σχετικές Κοινότητες (YTB) απασχολεί επίσης πολλούς Τούρκους φοιτητές, οι οποίοι έχουν σπουδάσει σε πανεπιστήμια της Ευρώπης, και τους βοηθά με υποτροφίες. Πρόκειται για μια οργάνωση που χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση με 37 εκατομμύρια ετησίως. Μέσα στο 2020, ο οργανισμός χορήγησε υποτροφίες σε 2.500 Τούρκους φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων), από τις οποίες στη συνέχεια στρατολογούνται από τη MIT.


Η τουρκική υπηρεσία μέσω ιδιωτικών οργανισμών, εντοπίζει και δοκιμάζει τους υποψήφιους πράκτορες. Στη συνέχεια όσοι πληρούν τα κριτήρια εκπαιδεύονται. Οι οργανώσεις που αναλαμβάνουν να συνδράμουν τις τουρκικές υπηρεσίες είναι εκείνες που υποστηρίζουν και βοηθούν μουσουλμανικές κοινότητες σε όλη της Ευρώπη. Είναι φορείς που παρέχουν ανθρωπιστικές υπηρεσίες, θρησκευτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές υπηρεσίες σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς.


Όπως αναφέρει ο ερευνητής και απόστρατος αξιωματικός του Ισραλινού Στρατού Eyal Pinko: «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για να αποκτήσει στρατιωτικές, πολιτικές και πολιτικές πληροφορίες. Είναι ένας καλολαδωμένος και με καλή χρηματοδότηση οργανισμός που εκμεταλλεύεται κρατικές και οικονομικές υποδομές, αλλά και την τουρκική ιδεολογία που συγγενεύει με το Ισλάμ, για να δημιουργεί μεγάλα δίκτυα πρακτόρων και ακτιβιστών σε όλη την Ευρώπη, που δρουν με νόμιμη, πολιτιστική, ακαδημαϊκή ή θρησκευτική κάλυψη».



Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.

Ενισχύστε το SLpress.grΓια να κάνετε δωρεά πατήστε εδώ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣMITΕυρώπηευρωτουρκικές σχέσειςπανεπιστήμιαΤουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.