Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βιέννη: Εστησαν δύο τεράστια χριστουγεννιάτικα δένδρα -Μετά την τρομοκρατική επίθεση και εν μέσω lockdown

 Δύο τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα, που κοσμούν από σήμερα δύο φημισμένες πλατείες της Βιέννης, προσδίδουν, ως σημάδια ειρήνης, λίγη καν...


 Δύο τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα, που κοσμούν από σήμερα δύο φημισμένες πλατείες της Βιέννης, προσδίδουν, ως σημάδια ειρήνης, λίγη κανονικότητα στην Αυστρία μέσα στη σχετικά μουντή ατμόσφαιρα από το μερικό lockdown λόγω πανδημίας που ισχύει από προχθές και έπειτα από το σοκ της τρομοκρατικής επίθεσης στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας το βράδυ της Δευτέρας.

«Διατηρήσαμε σκόπιμα την προγραμματισμένη ημερομηνία για την άφιξη του δέντρου και θέλουμε να στείλουμε ένα σημάδι ειρήνης και συντροφικότητας», δήλωσε η Γκαμπριέλα Σμίντλε, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας μάρκετινγκ του δήμου.

Για τον λόγο αυτόν, το ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε στην πλατεία του Σένμπρουν χθες, Τετάρτη, το πρωί, ενώ το δεύτερο δένδρο, που κανονικά θα έφθανε την Τρίτη αλλά η άφιξή του αναβλήθηκε εξαιτίας του τρομοκρατικού χτυπήματος, παρέλαβε σήμερα στην Πλατεία του Δημαρχείου ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης, Μίχαελ Λούντβιγκ.

Η 200 ετών ερυθρελάτη, που βρίσκεται από σήμερα μπροστά στο δημαρχείο, έχει ύψος 33 μέτρα και προέρχεται από το Κλάφερ αμ Χόχφιχτ της Ανω Αυστρίας. Τα λαμπιόνια στο δέντρο θα λάμψουν από τις 14 Νοεμβρίου.

Το «νεότερο» σε ηλικία έλατο, μπροστά από τα Ανάκτορα Σένμπρουν, είναι... μόλις 118 ετών και έχει ύψος 18 μέτρα, ενώ θα φωταγωγείται από τις 21 Νοεμβρίου.

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των υπόλοιπων από τις συνολικά 18 χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης, των οποίων το άνοιγμα είναι ακόμη αβέβαιο λόγω του lockdown που έχει επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, η ξακουστή κεντρική Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Βιέννης στην Πλατεία Δημαρχείου ετοιμάζεται πυρετωδώς, με τις κατασκευαστικές εργασίες να ολοκληρώνονται ήδη, έστω και αν το άνοιγμά της έχει μεταφερθεί για τις αρχές Δεκεμβρίου, αφού τα δραστικά περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Η Βιέννη θεωρείται «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» στην Ευρώπη, διαθέτοντας τις μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες χριστουγεννιάτικες αγορές, με κορυφαία εκείνη στην Πλατεία Δημαρχείου, της οποίας οι διοργανωτές δηλώνουν ότι, ανάλογα με την εξέλιξη της μόλυνσης, στόχος είναι το άνοιγμά της στις αρχές Δεκεμβρίου στη βάση των νομικών διατάξεων και ενός βάσιμου σχεδίου ασφαλείας

Σύμφωνα με τους ίδιους, «είναι σημαντικό για την πόλη της Βιέννης οι δημοφιλείς παραδόσεις να μπορούν να βιώνονται ακόμη και σε δύσκολους καιρούς. Με τις προχριστουγεννιάτικες εικόνες της Βιέννης πρέπει να δοθεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας, και, επομένως, οι κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις απαιτήσεις».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.