Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μόνο με ένα θαύμα θα βγούμε από το lockdown τον Δεκέμβριο», λέει ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Κορονοϊός – Lockdown: Μόνον με ένα θαύμα θα μπορέσουμε να βγούμε από τον αποκλεισμό την 1η Δεκεμβρίου δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Πρόεδρος του Πανε...

Κορονοϊός – Lockdown: Μόνον με ένα θαύμα θα μπορέσουμε να βγούμε από τον αποκλεισμό την 1η Δεκεμβρίου δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.


Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος έκανε έκκληση σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να βοηθήσουν την κατάσταση στα νοσοκομεία μέσα από ένα πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης για τον κορονοϊός.


Παράλληλα, απευθύνθηκε στους πολίτες καλώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους και στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον και να περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους.




«Έχουμε πόλεμο κανονικότατο, οι «άμαχοι» κλειδαμπαρωθείτε στο σπίτι»

Εξάλλου, πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος έκανε έκκληση στους πολίτες στη Θεσσαλονίκη να παραμείνουν στα σπίτια τους ενώ έχει σημάνει συναγερμός καθώς σε υψηλά επίπεδα παραμένουν τα κρούσματα από κορονοϊό παρά το lockdown.


Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου τονίζει ότι το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου». Ο ίδιος σε ιδιαίτερα δραματικό τόνο, επισημαίνει: «Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι “άμαχοι” να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».


Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη που εκτινάχθηκε στο 32%. Αυτό σημαίνει πως ένα στα τρία δείγματα κατά τον έλεγχο για κορονοϊό είναι θετικό. «Είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχει προσβληθεί από τον covid-19», σημειώνει ο Αθάνασιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον Real fm. «Ουαί και αλόμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα.



Αναφερόμενος στο εμβόλιο, εξηγεί ότι «θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο  2021-22» και συμπλήρωσε ότι ήδη «διανύουμε την περίοδο 2020-21».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.