Tελευταια Νεα

Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2020

Καταγγελία ότι το Δημοκρίτειο ζητά από τους φοιτητές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εν μέσω lockdown και να πάρουν μαζί όλα τους τα υπάρχοντα

gazzetta Μια πολύ σοβαρή καταγγελία κάνουν φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, λέγοντας πως η πρυτανεία του ιδρύματος τους ζητά να αδειάσουν τα σπίτια τους στις ιδιόκτητες εστίες Κομοτηνής μέσα σε τρεις ημέρες και μάλιστα, να πάρουν όλα τους τα υπάρχοντα, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται στα πατρικά τους και υπάρχει lockdown!


Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προβαίνουν φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που μένουν στις ιδιόκτητες φοιτητικές εστίες Κομοτηνής «Ευκτήμων».


Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν σε επιστολή τους, η πρυτανεία του ιδρύματος τους ζητά εν μέσω lockdown να εγκαταλείψουν τα μισθωμένα δωμάτια στα οποία διαμένουν για... όσο διάστημα χρειαστεί και μάλιστα, να πάρουν όλα τους τα υπάρχοντα! 


Το Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε, συγκεκριμένα, στους φοιτητές πως όσοι διαμένουν σε μισθωμένα δωμάτια της εστίας, «δεδομένου ότι η εκπαιδευτική διαδικασία διεξάγεται αποκλειστικά με μεθόδους εξ αποστάσεως» και άρα «δεν υφίσταται ανάγκη διαμονής των φοιτητών» σε αυτά, θα πρέπει να τα εγκαταλείψουν εντός τριών ημερών από τη στιγμή της ανακοίνωσης και για όσο διάστημα κρατήσουν τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης. 


Οι φοιτητές από την πλευρά τους τονίζουν πως δεν γίνονται ξεκάθαροι οι λόγοι για τους οποίους κρίνεται απαραίτητη η εκκένωση της εστίας και ζητούν να τους δοθεί η δυνατότητα να παρατείνουν τη διαμονή τους, «όπως συμβαίνει με τους συμφοιτητές μας των δημόσιων κλινών», προκειμένου να μην υποχρεωθεί να έρθει κανένας φοιτητής, εν μέσω απαγορευτικού, και να μην απομακρυνθούν τα προσωπικά αντικείμενα κανενός, ώστε να τοποθετηθούν σε αποθήκες...


Αναλυτικά η ανακοίνωση των εστιακών φοιτητών Κομοτηνής: Καλησπέρα. 


Είμαστε φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διαμένουμε στις ιδιόκτητες φοιτητικές εστίες Κομοτηνής (ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΥΚΤΗΜΩΝ).


Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε σήμερα ένα email από την Πρυτανεία που ζητά μονάχα από εμάς που διαμένουμε στις ιδιόκτητες εστίες (όχι σε όσους διαμένουν στις κρατικές κλίνες του Πανεπιστημίου) να αδειάσουμε τα σπίτια μας μέσα σε 3 μέρες και μάλιστα να πάρουμε μαζί μας ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ...


Μάλιστα ζητείται από όσους φοιτητές έχουν ήδη αποχωρήσει από το δωμάτιό τους, να προσέλθουν ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ (lockdown, επιβεβλημένου από το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) μέσα σε 3 μέρες (μέχρι 18/11) για να αδειάσουν το σπίτι τους από όλα τα υπάρχοντα.


Να σημειωθεί πως τα προσωπικά αντικείμενα όσων φοιτητών δεν καταφέρουν να εκκενώσουν τα δωμάτιά τους (των περισσοτέρων δηλαδή, καθώς εν μέσω πανδημίας οι μετακινήσεις ανά νομό είναι εξαιρετικά δύσκολες) θα τοποθετηθούν σε αποθήκες από προσωπικό του Πανεπιστημίου. Αξιοσημείωτο είναι πως κανείς δεν μας εξηγεί για ποιους λόγους κρίνεται απαραίτητη η εκκένωση όλων αυτών των δωματίων.


Για τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε:


1) Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που διαμένουν μέχρι τώρα να παρατείνουν την διαμονή τους, όπως συμβαίνει με τους συμφοιτητές μας των δημόσιων κλινών (εξάλλου δεν ήταν δική μας επιλογή η διαμονή μας στις ιδιόκτητες εστίες, αλλά του Πανεπιστημίου).


2) Να μην υποχρεωθεί να έρθει κανένας φοιτητής εν μέσω απαγορευτικού (επιβεβλημένο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) στις εστίες ώστε να πάρει τα υπάρχοντά του από το δωμάτιό του.


3) Να μην απομακρυνθούν τα προσωπικά αντικείμενα κανενός φοιτητή ώστε να τοποθετηθούν σε αποθήκες, καθώς αποτελούν πολύτιμη ατομική περιουσία.


Σας παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν τους λόγους που επιβάλλουν την παραμονή μας και την ΜΗ απομάκρυνση των προσωπικών μας αντικειμένων:


Α) Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα η δωρεάν στέγαση.


Β) Λόγοι οικονομικοί επιτάσσουν την παραμονή μας στις εστίες, προκειμένου να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις σπουδές μας.


Γ) Εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, είναι εντελώς παράλογο να βρεθούμε α) ως φοιτητές εκτός εκπαίδευσης.. γιατί εκεί θα μας οδηγήσει η απόφαση σας. Και β) δια της εξώσεως μας να κινδυνεύσει και η υγεία μας.


Δ) Επειδή θεωρούμε ότι δεν ζημιώνουμε εμείς την ελληνική οικονομία και δεν είναι θεμιτό να χαρακτηρίζεται η απομάκρυνση η δική μας και των προσωπικών μας αντικειμένων ως ‘’δημόσιο συμφέρον’’.


Ε) Επειδή εξ υποκειμενικών και αντικειμενικών λόγων δεν μπορούμε να μετακινηθούμε εύκολα από και προς Κομοτηνή.


ΣΤ) Επειδή μας αντιμετωπίζετε ως "κάτι" που ζημιώνει τους άλλους Έλληνες, γεγονός που προσβάλλει την αξιοπρέπεια μας.


Ζ) Επειδή στις Δημοκρατίες οι αποφάσεις, για να είναι σεβαστές, πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και όχι να ανακοινώνονται ως εκφοβιστικά διατάγματα και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τους ιθύνοντες για να δοθούν εξηγήσεις να μην επιτυγχάνονται.


Η) Επειδή δε λάβατε υπ’ όψιν σας, δυστυχώς, τις δικές μας ανάγκες.


Ολοκληρώνοντας,


Ζητάμε την επανεξέταση της απόφασης με στόχο την ακύρωσή της!


Με εκτίμηση,


Οι φοιτητές Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες ‘’ΕΥΚΤΗΜΩΝ’’ Κομοτηνής:

« Προηγουμενη
Επομενη »