Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΕ ότι έρχονται F-35 και RAFALE στην Ελλάδα: «Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη-Δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν»

Μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στο πλαίσιο ενός εκ των Επαρχιακών Συνεδρίων του κόμματός του στην Kütahya, ο Τούρκος Πρόεδρος του Erdoğan ζήτησ...




Μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στο πλαίσιο ενός εκ των Επαρχιακών Συνεδρίων του κόμματός του στην Kütahya, ο Τούρκος Πρόεδρος του Erdoğan ζήτησε από την Ευρώπη “να μην είναι ένα εργαλείο ανοιχτής εχθρότητας προς τη χώρα μας” και συμπλήρωσε επιχειρώντας να επαναφέρει τις γέφυρες επικοινωνίας πως “βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη, όχι αλλού, οραματιζόμαστε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη”.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι αλλαγές αναφορικά με τα συνέδρια έγιναν για να υποστηρίξουν την καταπολέμηση της επιδημίας: "ορίσαμε την ημερομηνία της νέας μας συνεδρίασης σύμφωνα με την πορεία της επιδημίας. Ακολουθούμε την χρήση μάσκας, την απόσταση και όλους τους άλλους κανόνες με απόλυτο σεβασμό. " Ο Ερντογάν παρακολούθησε τα τακτικά επαρχιακά συνέδρια του κόμματός του σε Kütahya, Afyonkarahisar, Batman και Siirt με ζωντανή σύνδεση από το αρχοντικό Vahdettin στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι πολλές δραστηριότητες είχαν ανασταλεί ή περιοριστεί στη χώρα λόγω των επιδημικών μέτρων.

"Για να ξεπεράσουμε την επιδημία που σχεδόν κατέλαβε τη χώρα μας, μαζί με ολόκληρο τον κόσμο, πρέπει να κάνουμε θυσίες για το έθνος μας" είπε ο Ερντογάν και συμπλήρωσε ότι γνωρίζουν τα υλικά και ηθικά προβλήματα που προκαλούνται από τους περιορισμούς και κατέληξε πως “ όταν αντιμετωπίσουμε αυτό το νέο κύμα με την υποστήριξη και την ευαισθησία του έθνους μας, μας περιμένει ένα λαμπρό μέλλον”.

Σύμφωνα με τον “σουλτάνο” ξεκινάει μια νέα εποχή σε μεταρρυθμίσεις που αποτελούν “τη ραχοκοκαλιά του 18ετούς αγώνα μας για δημοκρατία και ανάπτυξη. Είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε μια καλή θέση στον κόσμο που θα αναμορφωθεί μετά την επιδημία βελτιώνοντας τη νομική μας υποδομή, ενισχύοντας τα θεμέλια της οικονομίας μας, αυξάνοντας την παραγωγή και την απασχόληση”.

Επίσης τόνισε πως "θα προστατεύσουμε την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αδελφότητα σε ολόκληρη τη χώρα" με όραμα το 2053 να υπάρχει μια ισχυρή Τουρκία. "Η μόνη μας στήριξη για την επερχόμενη περίοδο είναι και πάλι το έθνος μας" επισήμανε με νόημα και απευθυνόμενος ασφαλώς σε ευήκοα ώτα...

Τόνισε πως δεν υπάρχει χώρος για αλαζονεία, αδράνεια και τεμπελιά, δηλώνοντας επίσης ότι έχει αυξήσει τον αριθμό των μελών του όμματος σε πάνω από 11 εκατομμύρια 200 χιλιάδες. Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε πως “στόχος μας είναι να εμβαθύνουμε την αγάπη μας για το έθνος μας προσθέτοντας 1 εκατομμύριο νέα μέλη στις τάξεις μας κάθε χρόνο. Μετατρέπουμε τα συνέδριά μας σε γιορτές δημοκρατίας όπου η πίστη και η αλλαγή βιώνονται από κοινού”

Αναφέρθηκε και στην τρομοκρατία και στην Λιβύη και στον Καύκασο και σημείωσε πως “από ανατολικά προς δυτικά παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, θέλουμε να μεγαλώνουμε, να ενισχυόμαστε, να εμπλουτίζουμε, ξεκινήσαμε μια νέα εποχή στον αγώνα μας. "

Εξέφρασε την άποψη ότι στοχεύουν να μην πολεμήσουν με κανέναν, να μην παραβιάσουν τα δικαιώματα, τους νόμους και τη νόμιμη στάση κανενός και τόνισε ότι θέλουν να συνεργαστούν στενότερα με τους φίλους και τους συμμάχους τους.

"Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη, όχι αλλού"

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη: "Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις υποσχέσεις της σε εμάς, να μην κάνουν διακρίσεις, και τουλάχιστον να μην είναι ένα εργαλείο ανοιχτής εχθρότητας προς τη χώρα μας. Βλέπουμε τους εαυτούς μας στην Ευρώπη, όχι αλλού. Και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε ενεργά για την επίλυση όλων των παγκόσμιων ζητημάτων. Δεν μπορούμε ποτέ να αγνοήσουμε χώρες όπως η Ρωσία και το Ιράν όπου έχουμε ιστορικές σχέσεις βαθιά ριζωμένες ".

“Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε την επιχειρηματική μας συμμαχία με σχεδόν όλο το παγκόσμιο περιφερειακό σύμφωνο. Συμμετέχουμε από τη Λιβύη μέχρι και τη Συρία στηρίζοντας λύσεις εδαφικής ακεραιότητας και πολιτικής ενότητας” είπε και συμπλήρωσε πως κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία για απομόνωση.

“Υπερασπίζουμε και εφαρμόζουμε τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες, τη δικαιοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη όχι επειδή κάποιος τα θέλει ή τα επιβάλλει, αλλά επειδή τα αξίζει ο λαός μας. (...) Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με καμία χώρα ή θεσμό που δεν μπορεί να επιλυθεί μέσω πολιτικής, διπλωματίας ή διαλόγου. Διατηρούμε πάντα αυτούς τους διαύλους ανοιχτούς” κατέληξε...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.