Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΡΧΕΤΑΙ ΞΑΝΑ... Το Γαλλικό Αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle» προγραμματίζει τη νέα του έξοδο στη Μεσόγειο

Την ώρα που η LOR για να κλείσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις αμερικανικές φρεγάτες βρίσκεται πάνω στο γραφείο του υπουργού εθνικής άμυνας...




Την ώρα που η LOR για να κλείσει η συμφωνία με τις ΗΠΑ για τις αμερικανικές φρεγάτες βρίσκεται πάνω στο γραφείο του υπουργού εθνικής άμυνας προκειμένου να υπογραφεί, οι Γάλλοι επιστρέφουν δριμύτεροι με προτάσεις και το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ.

Η ιστοσελίδα του έγκυρου περιοδικού «Πτήση», σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι μετά την διαρροή των πληροφοριών για το αίτημα στις ΗΠΑ που αφορά το αίτημα για 4 φρεγάτες πολλαπλού ρόλου MMSC, εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ 200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση για Αεράμυνα Περιοχής και συμμετοχή στο πρόγραμμα FFG(X), οι Γάλλοι ετοιμάζονται να “χτυπήσουν” την πόρτα του ΠΝ με μια νέα πρόταση, που πλέον δεν αφορά 2 φρεγάτες, αλλά 4, και όχι τις Belh@rra Helleniques, αλλά την γαλλική FDI.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Γαλλικό Τύπο, το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ βάζει πλώρη για την Μεσόγειο τον Φεβρουάριο. Την είδηση ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Γαλλικού Επιτελείου Ναυτικού ναύαρχος Pierre Vandier, κατά τη διάρκεια τελετής στην Αψίδα του Θριάμβου, με την ευκαιρία του εορτασμού των 102 χρόνων από την ανακωχή της 11ης Νοεμβρίου 1918.

Ο Γάλλος Αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού σε ερώτηση που του έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε ότι στα μέσα Φεβρουαρίου το Σαρλ ντε Γκολ θα πλέει στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου και στη συνέχεια θα πάει στον Περσικό Κόλπο.

Τρεις γαλλικές φρεγάτες και ένα αεροσκάφος Atlantic 2 αναμένεται να συνοδεύσουν το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκολ στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον Γαλλικό Τύπο, αναμένεται να προστεθεί στα συνοδευτικά και μια ελληνική φρεγάτα.

Ο λόγος είναι να σταλλεί μήνυμα αποτροπής στην Τουρκία, για τις εδαφικές αξιώσεις που εγείνει έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου αναφέρουν γαλλικά δημοσιεύματα.

Είναι βέβαιο ότι οι Γάλλοι, παρότι δεν υπεγράφη σύμφωνο συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης από την Τουρκία, δεν θα παραδώσουν τα «όπλα» στον χορό των δισεκατομμυρίων που στήνεται γύρω από τις φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.