Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απτόητο το φερέφωνο του Ερντογάν... «Όλες οι απειλές θα προέλθουν από τις ΗΠΑ» λέει σήμερα ο Καραγκιούλ της Γενί Σαφάκ...!!!

Ανήμερα των προεδρικών εκλογών στην Αμερική τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν ένα βίντεο του περασμένου Δεκεμβρίου όπου ο Τζο Μπάιντ...





Ανήμερα των προεδρικών εκλογών στην Αμερική τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναπαρήγαγαν ένα βίντεο του περασμένου Δεκεμβρίου όπου ο Τζο Μπάιντεν εμφανιζόταν να αποκαλεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως «αυτοκράτορα» και να λέει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να στηρίξουν τους αντιπάλους του να τον απομακρύνουν εκλογικά από την εξουσία.

Ήταν μάλιστα τέτοια η αναπαραγωγή του παλιού βίντεο ώστε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, να καταγγείλει στο twitter τα προ δέκα μηνών σχόλια του Μπάιντεν ως «βασισμένα σε καθαρή άγνοια, αλαζονεία και υποκρισία».

Μια σύντομη ματιά στον φιλο-ερντογανικό τουρκικό Τύπο φανερώνει τη μεγάλη… αναστάτωση για την τύχη του καθεστώτος Ερντογάν με την εκλογή Μπάιντεν.

Όσο κι αν φυσικά, όλοι γνωρίζουν ότι τα γεωπολιτικά συμφέροντα της μοναδικής υπερδύναμης είναι υπεράνω προσώπων και δεν ταυτίζονται με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Αλλά παρ` όλα αυτά ο τουρκικός Τύπος φαίνεται να αντανακλά τον …φόβο του «τερματοφύλακα Ερντογάν πριν από το πέναλτι» του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο!

«Αν κερδίσει ο Μπάιντεν, κερδίζει η αντιπολίτευση στην Τουρκία», έγραψε ο Κουρτουλούς Ταγίζ στην εφημερίδα Aksam και προσθέτει με εμφανή τα σημάδια του φόβου:

«Η πολιτική αντιπολίτευση στην Τουρκία, έχει συνδέσει όλες τις ελπίδες της με τις εκλογές στην Αμερική.

»Η ήττα του Τραμπ θα ευχαριστούσε περισσότερο την αντιπολίτευση μας.

»Επειδή θεωρούν την απώλεια του Τραμπ ως την απώλεια ενός συμμάχου του Ερντογάν.

»Η αντιπολίτευση στηρίζεται στον Μπάιντεν για την ανατροπή του Ερντογάν το 2023.

»Αυτή η “συμμορία”, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιτεθούν περισσότερο στην Τουρκία» γράφει ο Τούρκος συνάδελφος, επαναλαμβάνοντας φυσικά ότι «τα σχέδια αυτά δεν θα περάσουν γιατί ο Τούρκος πρόεδρος έχει πλέον πολύ ισχυρή ηγετική θέση στο κράτος, αλλά αν εκλεγεί ο Μπάιντεν θα δούμε γρήγορα σε ποια κατεύθυνση θα προχωρήσουν οι σχέσεις Αμερικής-Τουρκίας και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι στρατηγικός φίλος ή στρατηγικός εχθρός».

Ο Κουρτουλούς Ταγίζ δεν είναι φυσικά ο μόνος που βλέπει μαύρα σύννεφα να έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για τη χώρα του.

«Μαριονέτα και κλόουν» χαρακτήρισε τον Μπάιντεν ο Γιουσούφ Καπλάν της Yeni Safak και κάλεσε τους συμπατριώτες του να μην πηγαίνουν τις γυναίκες τους να γεννούν στην Αμερική, παρασυρμένοι από την… «ανατριχιαστική αμερικανική γοητεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.