Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αστυνομικός από τη Λαμία ο Ελληνας που τραυματίστηκε σε επίθεση στη Σαουδική Αραβία...

  Ένας 27χρονος αστυνομικός από τη Λαμία, που υπηρετεί στο προξενείο της Ελλάδας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, είναι ο Έλληνας που τρα...

 



Ένας 27χρονος αστυνομικός από τη Λαμία, που υπηρετεί στο προξενείο της Ελλάδας στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, είναι ο Έλληνας που τραυματίστηκε μετά από μια επίθεση με χειροβομβίδα σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, «Ημέρα Εκεχειρίας», σε μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα, την οικονομική πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, κάποιος πέταξε μια χειροβομβίδα στην τελετή που γινόταν στο κοιμητήριο και στο οποίο ήταν Έλληνες, Γάλλοι, Βρετανοί και άλλοι Ευρωπαίοι.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, o Λαμιώτης αστυνομικός που υπηρετεί ως υπάλληλος στο Ελληνικό προξενείο πήγε στην εκδήλωση για να καταθέσει στεφάνι για λογαριασμό του Πρέσβη.

Την ώρα που περίμενε για να κάνει την κατάθεση στεφάνου έγινε η επίθεση με χειροβομβίδα από την οποία τραυματίστηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο Λαμιώτης αστυνομικός, ο οποίος έχει διαμπερές τραύμα στον μηρό και νοσηλεύεται εκτός κίνδυνου.

«Μίλησα μαζί του»

Ο 27χρονος αστυνομικός, που είναι γιος γνωστού επαγγελματία από τη Λαμία, πήγε στο Ελληνικό προξενείο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, μόλις τον Σεπτέμβριο για να υπηρετήσει ως υπάλληλος στο Προξενείο και όχι ως φύλακας όπως αρχικά ειπώθηκε. Υπηρετεί στο σώμα 8 χρόνια περίπου και πριν πάει στην Σαουδική Αραβία υπηρετούσε στην Κρατική Ασφάλεια στην Αττική.

«Μίλησα μαζί του πολλές φορές. Δεν κινδυνεύει η ζωή του. Μας πήρε ο ίδιος ο Πρέσβης και μας ενημέρωσε λεπτομερώς, ενώ μιλήσαμε και με το γιό μας με βιντεοκλήση και μας καθησύχασε. Όμως όταν υπάρχει ένα παιδί σου τραυματισμένο τόσο μακριά η αγωνία των γονιών είναι φυσιολογικό να υπάρχει. Αν δεν ήταν ο κορωνοϊός τώρα θα ήμασταν στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πρώτη πτήση για Σαουδική Αραβία...», είπε στο LamiaReport η μητέρα του 27χρονου αστυνομικού.. iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.