Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το λοκντάουν που θα ανακοινωθεί αύριο... θα είναι λίγο ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ από αυτό της περασμένης Άνοιξης...

  Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κο...

 



Καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε τριπλό αρνητικό ρεκόρ, τόσο στα κρούσματα κορονοϊού όσο και στον αριθμό των νεκρών αλλά και των διασωληνωμένων ασθενών.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 2.646 νέα κρούσματα κορονοϊού και σε σύνολο έχουν φτάσει 46.892. Μέσα σε μία ημέρα, κατέληξαν 18 συνάνθρωποί μας από επιπλοκές του κορονοϊού με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη της πανδημίας να έχει ανέλθει σε 673 στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, 179 ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από τον ιό, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αυξημένοι κατά 10 σε σχέση με την Τρίτη.

Έτσι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας – είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη - για επιβολή γενικού lockdown και στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης θα προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις. Στην ενημέρωση θα είναι παρών ο επικεφαλής της επιτροπής, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ θα απαντηθούν και ερωτήσεις δημοσιογράφων, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά.

Το καθολικό lockdown για τον επόμενο μήνα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα δημοτικά σχολεία και να κλείσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, σε όλη τη χώρα.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται στη χώρα. Είχα εξηγήσει ότι η λήψη μέτρων είναι μία δυναμική διαδικασία. Έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ φονικό επιθετικό ιό, που έχει σαρώσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πολύ περισσότερο από τη δική μας. Οι αντοχές των εθνικών συστημάτων Υγείας είναι πλέον οριακές και το δικό μας σύστημα πιέζεται και σιγά-σιγά η χώρα περνάει στο κόκκινο.

Σήμερα επικοινώνησα με την Ευρωπαία Επίτροπο, Στέλλα Κυριακίδου και με την Γενική Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) Dr. Andrea Ammon. Αμέσως μετά, στην Εθνική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, έγινε παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων και της πίεσης που δέχεται το Ε.Σ.Υ.

Η εισήγηση της Επιτροπής στην Κυβέρνηση είναι lockdown σε όλη τη χώρα για τον επόμενο μήνα. Ο Πρωθυπουργός της χώρας αύριο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη του την εισήγηση της Επιτροπής» αποκάλυψε ο κ. Κικίλιας.

Ερωτηθείς εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι "είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.