Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέο Ολλανδικό χτύπημα στην τουρκία...!!! Απαιτεί εμπάργκο όπλων της ΕΕ κατά της Τουρκίας και στηρίζει την Ελλάδα!

Μετά την Γαλλία και η Ολλανδία στον αντιτουρκικό άξονα - Λιγότεροι "σύμμαχοι" για τη Γερμανία Η Ευρώπη φαίνεται πως αρχίζει να δε...




Μετά την Γαλλία και η Ολλανδία στον αντιτουρκικό άξονα - Λιγότεροι "σύμμαχοι" για τη Γερμανία

Η Ευρώπη φαίνεται πως αρχίζει να δείχνει δειλά-δειλά κάποια αντανακλαστικά της εναντίον των ύποπτων και άκρως επικίνδυνων σχεδίων της ισλαμιστικής Τουρκίας, που στρέφονται κατά του ευρωπαϊκού πολιτισμένου κόσμου.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Στέφ Μπλοκ, ζητά υποστήριξη του εμπάργκο όπλων, που αφορά πρόταση που υπέβαλλε ο ΥΠΕΞ κ. Δένδιας κατά της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Μετά τις δηλώσεις και την άκρως προκλητική στάση του Ερντογάν στην κόντρα με τον Μακρόν, αλλά και τις προκλήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Α. Μεσόγειο κατά της Ελλάδας, οι Ολλανδοί (πιστοί φίλοι των Γερμανών) αντιδρούν ζητώντας εμπάργκο όπλων.

Τέσσερα κόμματα, τα οποία απαρτίζουν τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Ολλανδία, ζήτησαν επίσημα εμπάργκο όπλων σε επίπεδο ΕΕ κατά της Τουρκίας.

Ο ίδιος ξεκινά μάλιστα εκστρατεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβει υποστήριξη για αυτό το ευρωπαϊκό εμπάργκο όπλων εναντίον της προκλητικής Τουρκίας, η οποία μέσω του προέδρου της απειλεί την ασφάλεια πολλών ευρωπαϊκών πόλεων.

Ο ολλανδικός κυβερνητικός συνασπισμός υπέβαλε την σχετική αίτηση μετά την συμμετοχή της Τουρκίας στους πολέμους του Artsakh (Nagorno-Karabakh), στη Λιβύη, καθώς και λόγω των συνεχών τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της ...Ελλάδος.

Τα ολλανδικά κόμματα VVD, CDA, D66 και ChristenUnie, με σχετική κοινή ανακοίνωση τονίζουν ότι η κυβέρνηση της Άγκυρας παραβιάζει το διεθνές δίκαιο συμμετέχοντας στις ένοπλες συγκρούσεις στη Λιβύη και το Αρτσάχ, ενώ στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία πραγματοποιεί παράνομες έρευνες για φυσικό αέριο σε περιοχές που υπάγονται στη δικαιοδοσία της Ελλάδας.

Ο Ολλανδός υπουργός εξωτερικών είπε ότι θα χαρεί να δει την στήριξη της πρότασης και υπογράμμισε ότι θα ζητήσει την υποστήριξη όλων των Ευρωπαίων συναδέλφων του.

Οι εταίροι του ολλανδικού συνασπισμού πιστεύουν ότι η χώρα θα πράξει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο της ΕΕ για να επιτύχει εμπάργκο όπλων.

"Η Τουρκία έχει ξεπεράσει το όριο ξανά και ξανά. Ήρθε η ώρα για αποφασιστική δράση", δήλωσε ο συντάκτης της πρότασης, βουλευτής Voordewind που ανήκει στην Χριστιανική Ένωση, και ο οποίος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην αποστολή τζιχαντιστών μισθοφόρων από τη Συρία στο Αρτσάχ.

Από την άλλη πλευρά όμως έχουμε μια υπόγεια και σιωπηλή ισχυρότατη αντίδραση σε όλα αυτά, από τον “γερμανικό άξονα”, που τον αποτελούν φυσικά η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, σε μια αναβίωση άλλων εποχών από το παρελθόν.

Οι Ιταλοί έχουν αμυντικές κυρίως συμβάσεις και συμφωνίες εκατομμυρίων ευρώ με την Άγκυρα, ενώ οι Ισπανοί έχουν χρεώσει τις τράπεζες τους στον αληθινό ηγέτη της μουσουλμανικής αδελφότητας (Ερντογάν), που εκβιάζει την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών αφού έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.Οι Γερμανοί για ένα ακατανόητο για τα τωρινά δεδομένα λόγο, κλείνουν τα μάτια τους στα αίσχη που γίνονται από τους Τούρκους, και πωλούν όπλα εκατομμυρίων ευρώ στον Ερντογάν, κοιτώντας φαινομενικά μόνο τα οικονομικά συμφέροντα τους, μην υπολογίζοντας ότι θα έρθει και αυτών η σειρά τους.

Πρόκειται ουσιαστικά όμως για ιδεολογική και οικονομική στήριξη των χωρών αυτών σε μια αυταρχική Τουρκία, που έχει παραβιάσει στο εσωτερικό και το εξωτερικό κάθε διεθνή νόμο που υφίσταται.

Το δια ταύτα σε όλη αυτήν την στάση, θα είναι πολύ σύντομα η Γαλλία είτε να αναλάβει τα ηνία της ΕΕ, είτε να αποχωρήσει από αυτήν μαζί με άλλες χώρες του Νότου, κινούμενες σε διαφορετικό γεωπολιτικό μονοπάτι.

Τα πράγματα αλλάζουν πλέον σε όλο τον κόσμο, και θα δούμε αλλαγές και στην “σαπισμένη” ιδεολογικά και ηγεσία της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία δεν μπορεί ανταποκριθεί στον ευρύτερο ρόλο της, κυρίως λόγω της Γερμανίας και της ύποπτης πολιτικής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.