Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το Ισραήλ «βάζει» τη Σαουδική Αραβία στην Ιερουσαλήμ για να διώξει την Τουρκία

Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει στη Σαουδική Αραβία να λειτουργήσει φιλανθρωπικές οργανώσεις και να αναπτύξει δράση ως προς τη συντήρηση τ...





Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει στη Σαουδική Αραβία να λειτουργήσει φιλανθρωπικές οργανώσεις και να αναπτύξει δράση ως προς τη συντήρηση των μουσουλμανικών μνημείων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ σε μια προσπάθεια να καμφθεί η επιρροή της Τουρκίας στην πόλη.

Η Τουρκία έχει στήσει ολόκληρο παρακράτος στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και επιχειρεί μέσω αυτού να θέσει υπό τον έλεγχό της την ιερή πόλη των αβρααμικών θρησκειών και πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η ενέργεια αυτή έρχεται σε συνέχεια της μυστικής συνάντησης μεταξύ των ηγετών των δυο χωρών, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Πρίγκηπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν συναντήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, και οι δυο ηγέτες λέγεται ότι συζήτησαν τις ανησυχίες της Σαουδικής Αραβίας όσον αφορά την Τουρκία και διάφορες τουρκικές φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται πέριξ του Όρους του Ναού στην Ιερουσαλήμ, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα.

Η Τουρκία έχει επενδύσει τεράστια ποσά στην Παλαιστινιακή Αρχή, με την Τουρκική Υπηρεσία Συνεργασίας και Συντονισμού (TİKA) να έχει ολοκληρώσει περισσότερα από 600 πρότζεκτ σε παλαιστινιακά εδάφη από το 2005 μέχρι σήμερα.

Μια άλλη τουρκική πρωτοβουλία με την επωνυμία «Η Κληρονομιά μας» έχει στόχο να διατηρήσει την Οθωμανική Κληρονομιά στην Ιερουσαλήμ και να αποκαταστήσει τζαμιά, σπίτια, συντριβάνια και πηγές, αγορές κλπ.

Επίσης αναλαμβάνει πλήθος άλλων πρωτοβουλιών διανέμοντας τρόφιμα στους ευάλωτους και πραγματοποιώντας συσσίτια στο Όρος του Ναού.

Το Ισραήλ επίσης θα υποστηρίξει τον διορισμό Σαουδαράβων απεσταλμένων στην Επιτροπή που επιβλέπει το Όρος του Ναού, καταλήγει η εφημερίδα.

Την ευθύνη των προσκυνημάτων έχει η Ιορδανία, επειδή η Ανατολική Ιερουσαλήμ όπως και η Δυτική Όχθη ήταν ιορδανικά εδάφη πριν τον πόλεμο των Έξι Ημερών (1967).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.