Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη... Γέμισαν και μεταφέρουν τους ασθενείς που τις χρειάζονται σε ιδιωτικά Νοσομεία...

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας ιδιωτικών κλινικών άρχισαν πλέον να οδηγούνται ασθενείς με διάφορες παθήσεις από δημόσια νοσοκομεία της Θε...




Στις μονάδες εντατικής θεραπείας ιδιωτικών κλινικών άρχισαν πλέον να οδηγούνται ασθενείς με διάφορες παθήσεις από δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι ΜΕΘ των οποίων σταδιακά λιγοστεύουν για την εξυπηρέτηση περιστατικών κορονοϊού.


Τουλάχιστον δέκα περιστατικά έχουν μέχρι στιγμής διακομιστεί από νοσοκομεία σε ιδιωτικές μονάδες υγείας, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ όπως αναφέρει το voria.gr.

Η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη οδήγησε στο να υλοποιηθεί νωρίτερα από το αναμενόμενο ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των ιδιωτικών κλινικών, καθώς, για την εξυπηρέτηση των ασθενών με κορωνοϊό που χρειάζονται διασωλήνωση, αφαιρέθηκαν κλίνες ΜΕΘ από τη λεγόμενη κοινή νοσηρότητα.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Γ. Γεννηματάς», Πέτρος Κετικίδης, μόνο από το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν γίνει περισσότερες από πέντε διακομιδές προς ιδιωτικές κλινικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, άλλα έξι περιστατικά μεταφέρθηκαν από το «Παπανικολάου», όπου χθες ήταν καλυμμένες και οι 30 κλίνες ΜΕΘ (25 COVID και πέντε μη-COVID).

«Έχουν ήδη αρχίσει οι διακομιδές και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα μετακινήσουν και απλούς νοσηλευόμενους. Ήδη εκκενώνουν τη νευρολογική και την οφθαλμολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ, άρα θα αναγκαστούν να μετακινήσουν και από άλλες παθήσεις σε ιδιωτικές κλινικές, εάν υπάρχουν κι εκεί κρεβάτια», ανέφερε ο κ. Κετικίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.