Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μακρόν: Έτοιμος να προτείνει στη Σύνοδο Κορυφής κατάργηση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας

   Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Europe-1, η κυβέρνηση Μακρόν θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την κ...

 


 Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο Europe-1, η κυβέρνηση Μακρόν θα προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία.

Σύμφωνα πάντα με το γαλλικό δίκτυο, αυτή η κύρωση θα αποτελούσε απάντηση στην επιθετική ρητορική του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν έναντι προσωπικά του Γάλλου προέδρου, αλλά και στην επιθετική πολιτική του στη Μεσόγειο.

Πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο πρόεδρο πως προκαλεί πιθανές ευρωπαϊκές κυρώσεις -χωρίς να διευκρινίσει τη φύση τους- εάν συνέχιζε την επιθετική πολιτική του στην ανατολική Μεσόγειο και εάν συνέχιζε τις δηλώσεις «μίσους» έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, τον οποίο κατηγορεί για ισλαμοφοβία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Europe-1, η Γαλλία θέλει να προτείνει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την κατάργηση της τελωνειακής ένωσης που υπάρχει μεταξύ Τουρκίας και Ευρώπης.

Η συμφωνία αυτή επιτρέπει οικονομικές ανταλλαγές χωρίς φόρο και ωφελεί σε μεγάλο βαθμό την τουρκική οικονομία.

Επομένως, η γαλλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει το «βαρύ πυροβολικό» εναντίον της Τουρκίας και της ευάλωτης οικονομίας της.

Γαλλικές κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωναν ότι εξετάζεται αυτή η επιλογή, σημειώνοντας πάντως πως απαιτείται η ομόφωνη θέση και των υπολοίπων ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: europe1.fr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.