Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προσφυγή Ορθόδοξων Χριστιανων στην Τουρκία ενάντια στην απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί !

Ορθόδοξοι Χριστιανοί που κατοικούν στην Τουρκία -με πολλά κότσια- ζητούν ανάκληση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας Ομάδα Ορθοδόξων Χριστ...





Ορθόδοξοι Χριστιανοί που κατοικούν στην Τουρκία -με πολλά κότσια- ζητούν ανάκληση της μετατροπής της Αγίας Σοφίας

Ομάδα Ορθοδόξων Χριστιανών στην Τουρκία κινεί νόμιμες διαδικασίες εναντίον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί, υποστηρίζοντας ότι τα δικαιώματα της Ορθόδοξης Ελληνικής μειονότητας καταπατούνται, σύμφωνα με αναφορά του πρακτορείου HaberTürk την Δευτέρα. Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανακήρυξε την Αγία Σοφία τζαμί στις 10/06, έπειτα από την απόφαση του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου, του Συμβουλίου της Επικρατείας, να ακυρώσει τον νόμο του 1934 για την μετατροπή του ιστορικού μνημείου του 6ου αιώνα σε μουσείο. Η ίδια ιστοσελίδα ανέφερε ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί έκαναν αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση του ισχύοντος καθεστώτος ως τζαμιού αυτού του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Η απόφαση του δικαστηρίου παραβιάζει τη Σύμβαση της UNESCO σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, που απαιτεί από τα κράτη «να διασφαλίσουν τον προσδιορισμό, την προστασία, τη διατήρηση, την παρουσίαση και τη μετάδοση στις μελλοντικές γενιές της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς». Η Αγία Σοφία διήνυσε σχεδόν μια χιλιετία ως Ορθόδοξος καθεδρικός ναός και μετατράπηκε σε τζαμί μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Κάποια από τα xριστιανικά μωσαϊκά και εικόνες της είχαν καλυφθεί με σοβά ώστε να μπορούν να ασκούν οι μουσουλμάνοι την λατρεία τους. Το ισλάμ δεν επιτρέπει την παρουσία εικόνων στην προσευχή. Τώρα, κουρτίνες και αναδιπλούμενα υφάσματα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν τα xριστιανικά της σύμβολα κατά την διάρκεια των μουσουλμανικών προσευχών.

https://ahval.me/hagia-sophia/orthodox-christians-turkey-seek-reversal-hagia-sophia-conversion?amp

Σχ.tourkikanea.gr: Κάνουν προσφυγή κατά απόφασης του Ερντογάν !!! Θέλει πολλά κότσια για να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο στην Τουρκία. Η δικαστική απόφαση φυσικά είναι προαποφασισμένιη. Πάντως είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό να βλέπουμε μέλη της ελληνικής ομογένειας να δραστηριοποιούνται για τα δίκαια τα δικά της, αλλά και ολόκληρου του Ελληνισμού. Μια ομογένεια η οποία έχει και αυτή αφεθεί στην μοίρα της από το κράτος των Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.