Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βουλή: Άρση ασυλίας της Βουλευτή, για δήλωση «Τις μολώτοφ τις ρίχνουν κουκουλοφόροι αστυνομικοί»- Μήνυση από Αξιωματικούς

Απόφαση για την άρση της ασυλίας της Βουλευτή του κόμματος ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ύστερα απ...





Απόφαση για την άρση της ασυλίας της Βουλευτή του κόμματος ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου, αποφάσισε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ύστερα από ένδικη αντίδραση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας


«Χθες, 25.11.2020, συνεδρίασε η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία συζήτησε την αίτηση άρσης της βουλευτικής ασυλίας μου, κατόπιν έγκλησης εις βάρος μου της ‘Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για συκοφαντική δυσφήμιση. Ειδικότερα, στις 2 Ιουλίου και κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», υποστήριξα από το βήμα της Βουλής ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα, που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ, προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις» αναφέρει η Βουλευτής του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, Αγγελική Αδαμοπούλου.

Για αυτή τη δήλωση της Βουλευτή του ΜέΡΑ25, η Ενωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας υπέβαλε σε βάρος της, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.

Με οξύτατη επίθεση αντέδρασε το ΜέΡΑ25 και προσωπικά ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης για την άρση της ασυλίας της Βουλευτή του κόμματός του, Αγγελικής Αδαμοπούλου, “σχετικά με τις θέσεις που ανέπτυξε κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις”, με τον ίδιο να έχει συμμετάσχει (17/11) σε εκδηλώσεις ανυπακοής κατά παράβαση των αποφάσεων και παρά τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας και σε βάρος του έχει κινηθεί Προκαταρκτική έρευνα σε εκτέλεση Εισαγγελικής παραγγελίας.

Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωση του κόμματος, είναι το περιεχόμενο της αναφοράς της Βουλευτή του κόμματος του Βαρουφάκη, καθώς από βήματος της Βουλής, υποστήριξε αυθαίρετα η Αγγελικής Αδαμοπούλου, χωρίς να προσκομίσει το οποιοδήποτε στοιχείο για την ακραία συκοφαντική και αν όχι ύποπτη θέση της.

Η αντίδραση του ΜεΡΑ25

Την ανυπόστατη καταγγελία υιοθέτησε και το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αναφορά σε «δράση κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών καταστολής του διεκδικητικού κινήματος», με την Βουλευτή Αγγελική Αδαμοπούλου, να κάνει λόγο για «πολιτική δίωξη και στοχοποίησή της, ώστε να ναρκοθετηθεί ο αντιπολιτευτικός λόγος».

Ενώ ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σε tweet του, αναφέρει, «H δίωξη βουλευτών που δεν «συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις» συνεχίζεται. Νέος στόχος η Αγγελική που τόλμησε να πει την αλήθεια στη Βουλή. Αφού έχασαν τον έλεγχο της πανδημίας επιταχύνουν συνειδητά την διολίσθηση προς την Κοινοβουλευτική Δικτατορία».

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής ψήφισε κατά πλειοψηφία να αρθεί η ασυλία της βουλευτή του ΜεΡΑ25, το ΚΙΝΑΛ ψήφισε παρών, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.