Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τι να πεί κι ο γαμπρός του Ερντογάν... Υπουργός Οικονομίας: «Δεν ασχολούμαστε με το δολάριο, θέλουμε να μειώσουμε τις εισαγωγές»

Ο υπουργός Αλμπαϊράκ κατά τη διάρκεια παρουσίασης που έκανε προς βουλευτές του κόμματος δήλωσε :” Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την άνοδο στι...



Ο υπουργός Αλμπαϊράκ κατά τη διάρκεια παρουσίασης που έκανε προς βουλευτές του κόμματος δήλωσε :” Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την άνοδο στις ισοτιμίες του νομίσματος. Οι ασάφειες στον κόσμο, οι αμερικανικές εκλογές, η πανδημία και τα προβλήματα μεταξύ των χωρών. Όλα γίνονται αίτια για την άνοδο του συναλλάγματος. Εμείς δεν ασχολούμαστε με το δολάριο. Αν θέλουμε μπορούμε να το ρίξουμε. Αν ανεβάσετε τα επιτόκια το συνάλλαγμα πέφτει. Αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημά μας.

Αν ανέβουν τα επιτόκια πέφτει η παραγωγή και μειώνεται η απασχόληση. Εν προκειμένου ο στόχος μας είναι να μειώσουμε τις εισαγωγές και να αυξήσουμε την παραγωγή. Οι εισαγωγές είναι σαν ναρκωτικό, όταν το χρησιμοποιείς για πρώτη φορά αισθάνεσαι καλά αλλά αυτό σιγά-σιγά σε σκοτώνει. Για αυτό το λόγο ο στόχος μας είναι καταρχήν να μειώσουμε τις εισαγωγές. Η κινητικότητα που υπάρχει στο συνάλλαγμα προσδοκούμε πως σε μερικούς μήνες θα εξισορροπηθεί”.

Bakan Albayrak: Biz dolarla uğraşmıyoruz, istesek düşürürüz – Son Dakika Ekonomi 7/11/2020 Tags: Sondakika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.