Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκ στην Τουρκία-Η Αίγυπτος διαπραγματεύεται ΑΟΖ με την Παλαιστίνη

   Η Αίγυπτος κινείται δυναμικά στην Α.Μεσόγειο αποκλείοντας τα τουρκικά σχέδια ΗΑίγυπτος σε μια κίνηση ματ ετοιμάζει οριοθέτηση ΑΟΖ με την...

  



Η Αίγυπτος κινείται δυναμικά στην Α.Μεσόγειο αποκλείοντας τα τουρκικά σχέδια

ΗΑίγυπτος σε μια κίνηση ματ ετοιμάζει οριοθέτηση ΑΟΖ με την Παλαιστίνη “πνίγοντας” τα όνειρα της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο.

Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι έχουν λάβει τα πρώτα πρακτικά μέτρα για να οριοθετήσουν τα θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο, σχηματίζοντας μια ομάδα ειδικών για διαπραγμάτευση με το Κάιρο.

Τον Σεπτέμβριο, η Παλαιστινιακή Αρχή υπέγραψε τον χάρτη του Φόρουμ για την εμπορία και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (EMGF).

Η Αίγυπτος έχει καταλήξει σε συμφωνίες οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα και την Κύπρο τον Αύγουστο πριν υπογράψει το σχετικό σύμφωνο, το οποίο περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Ιταλία, την Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ελλάδα.

Αυτές οι περιφερειακές εξελίξεις υλοποιούνται καθώς η Τουρκία ξεκίνησε έρευνες για την ανεύρεση φυσικού αερίου κοντά στην ελληνική ΑΟΖ.Το φόρουμ στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των έξι κρατών μελών, επιτρέποντας σε κάθε χώρα να εξερευνήσει τους δικούς της φυσικούς πόρους στην Α. Μεσόγειο.

Μιλώντας σε αραβικό πρακτορείο ειδήσεων με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ένας αξιωματούχος του Παλαιστινιακού υπουργείου εξωτερικών, τόνισε ότι διεξάγονται εντατικές διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για το θέμα της ΑΟΖ .

Η ίδια πηγή τόνισε ότι "η οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων έχει καταστεί επιτακτική ανάγκη καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να “κλέβει” τους παλαιστινιακούς φυσικούς πόρους, ειδικά το φυσικό αέριο, στα ανοικτά των παλαιστινιακών ακτών". pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.