Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νέα πρόκληση στο Αιγαίο: Τούρκοι έδιωξαν Έλληνα ψαρά και του πήραν τα παραγάδια ανοιχτά της Ρόδου - ΦΩΤΟ

  Άρον άρον έδιωξαν πριν από λίγες μέρες οι Τούρκοι έναν Χανιώτη ψαρά, τον Νίκο Κρασάκη από τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Κα...

 



Άρον άρον έδιωξαν πριν από λίγες μέρες οι Τούρκοι έναν Χανιώτη ψαρά, τον Νίκο Κρασάκη από τη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελλόριζου. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά του πήραν και τα παραγάδια. 

Ο ψαράς που βρισκόταν με το 14 μέτρων σκάφος του "ΔΗΜΗΤΡΑ" και άλλους συναδέλφους του στη θαλάσσια περιοχή για ψάρεμα ξιφία, λογάριαζε χωρίς τους Τούρκους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο προκλητικότητας. Μάλιστα όλοι μαζί, ανάμεσα τους και οι Καλύμνιοι ψαράδες που μίλησαν πριν από λίγο καιρό στο zarpanews.gr για τα όσα βίωσαν και οι ίδιοι με τους Τούρκους έμαθαν τι έγινε με τον συνάδελφό τους και αναγκάστηκαν να φύγουν από τη θαλάσσια περιοχή που οι Τούρκοι διεξάγουν παράνομη navtex και να κατευθυνθούν στο Βόρειο Αιγαίου όπου πλέον ψαρεύουν ανενόχλητοι.

“Ψάρευα 100 μίλια νοτίως της Ρόδου και του Καστελλόριζου”, είπε ο Νίκος Κρασάκης. “Ξαφνικά η περιοχή γέμισε τουρκικά πολεμικά πλοία που τράβηξαν και έκοψαν τα παραγάδια μου. Με υποχρέωσαν να φύγω. Τι να έκανα; Έπαθα 2.000 ευρώ ζημιά. 

Οι Τούρκοι εκεί κάτω κάνουν ό,τι θέλουν. Αλωνίζουν ανενόχλητοι. Ήταν ακόμη ένα αλιευτικό κοντά. Έφυγε και αυτό. Ήρθαμε όλοι εδώ πάνω, Λήμνο, Σποράδες, βόρειο Αιγαίο που δεν μας ενοχλούν. Εμένα ποιος θα με πληρώσει; Τα ψάρια μας τα παίρνουν τσάμπα οι έμποροι. Στο Υπουργείο Ναυτιλίας δεν το είπα καν. Γιατί και να το έλεγα θα γινόταν κάτι; Κάνεις δεν κάνει κάτι. Πριν λίγες μέρες το Οruc Reis ήταν 12 μίλια από τη Ρόδο. Τι δουλειά έχει εκεί;” enikos.gr/



Πηγή πληροφοριών και φωτό: zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.