Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΜΟΣ με τον γαμπρό του Ερντογάν! Αξιωματούχος επιβεβαιώνει την παραίτηση ενώ χθες βράδυ έλεγαν για χακάρισμα του λογαριασμού του...!!!

 Η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, επιβεβαιώθηκε από Τούρκο αξιωματούχο το βράδυ της Κυριακής. Ο Αλμπαϊρά...



 Η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, επιβεβαιώθηκε από Τούρκο αξιωματούχο το βράδυ της Κυριακής.

Ο Αλμπαϊράκ, που είναι και γαμπρός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ανάρτησή του στο διαδίκτυο είχε κάνει γνωστό νωρίτερα πως αποχωρεί από την θέση του, σε μία δεύτερη «βόμβα» μετά την αποπομπή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας μία ημέρα πριν.

«Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω ως υπουργός, όπως ήμουν για σχεδόν πέντε χρόνια, λόγω προβλημάτων υγείας», αναφέρεται στη δήλωση, για την οποία ωστόσο επικράτησε μεγάλη σύγχυση. Αργότερα κυκλοφόρησε πως ο λογαριασμός του είχε πέσει θύμα χάκερ και δύο πηγές στην προεδρία, τις οποίες επικαλείται το Reuters, δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τη δήλωση όταν επικοινώνησε μαζί τους το πρακτορείο. Ωστόσο, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της, αλλά ζήτησε να μην κατονομαστεί. Ο Αλμπαϊράκ έγινε υπουργός Οικονομικών πριν από δύο χρόνια, αφού διετέλεσε υπουργός Ενέργειας.

Ο Ερντογάν αποφασίζει αν θα την κάνει δεκτή

Πλέον, το ζήτημα είναι στα χέρια του Ερντογάν ο οποίος θα πρέπει να εγκρίνει την παραίτηση, η οποία προκάλεσε έκπληξη σε αναλυτές και βουλευτές. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Όμερ Φατίχ Σαγιάν ανέφερε στο Twitter πως ελπίζει ότι η παραίτηση του Αλμπαϊράκ δεν θα γίνει δεκτή και πρόσθεσε πως «η χώρα μας, ο λαός μας και η κοινότητά μας σε χρειάζεται».

Ο Μεχμέτ Μους, αναπληρωτής πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος AK, δήλωσε πως ο Αλμπαϊράκ έχει λάβει σημαντικά βήματα για να ενισχύσει την οικονομία και πως ελπίζει ότι ο Ερντογάν δεν θα κάνει δεκτή την παραίτηση.

«Είμαστε προσωπικά μάρτυρες της επιμελούς εργασίας του. Αν ο πρόεδρός μας κρίνει ότι πρέπει, ελπίζω ότι θα συνεχίσει στη θέση του», έγραψε ο Μους στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.