Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Η Γαλλία πιέζει την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις -Τι θα κάνει το Βερολίνο

Η Γαλλία ηγείται της προσπάθειας για να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία, όμως θα πρέπει να κερδίσει υποστήριξη από κυβερνήσεις τ...



Η Γαλλία ηγείται της προσπάθειας για να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία, όμως θα πρέπει να κερδίσει υποστήριξη από κυβερνήσεις της ΕΕ πέραν αυτών της Ελλάδας και της Κύπρου, δήλωσαν αξιωματούχοι και διπλωμάτες.

Το Παρίσι υπογραμμίζει πως ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν έλαβε υπόψη τις προειδοποιήσεις των ηγετών της ΕΕ την 1η Οκτωβρίου να κάνει πίσω στη διένεξη για τις τουρκικές έρευνες για φυσικό αέριο στη Μεσόγειο ή διαφορετικά να αντιμετωπίσει συνέπειες.

«Η Τουρκία ξέρει τι πρέπει να κάνει», δήλωσε αυτή την εβδομάδα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν μιλώντας στο γαλλικό κοινοβούλιο. «Αντιπαράθεση ή συνεργασία, εξαρτάται απ' αυτούς». Άλλωστε και το ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ των κυρώσεων σήμερα.

Αντιδράσεις από την Τουρκία για τις κινήσεις της Γαλλίας

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επικρίνει την ΕΕ επειδή συζητεί κυρώσεις, λέγοντας πως η συζήτηση αυτή δεν βοηθάει.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σχεδιασθεί λεπτομερείς κυρώσεις, όμως διπλωμάτες λένε πως τα όποια μέτρα ληφθούν, θα πλήξουν τομείς της οικονομίας της Τουρκίας με στόχο να περιορισθούν οι τουρκικές έρευνες για υδρογονάνθρακες, πιθανόν τη ναυσιπλοΐα, τις τράπεζες και την ενέργεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.