Tελευταια Νεα

Κυριακή, Νοεμβρίου 15, 2020

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ... Προκλητικός Ερντογάν από τα κατεχόμενα: Δύο ξεχωριστοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη
Σε δηλώσεις του ο Ερντογάν είπε ότι «δύο διαφορετικοί λαοί, δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο, μια λύση δύο κρατών χρειάζεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στη βάση της ισότητας της κυριαρχίας».

Σημείωσε ότι προτεραιότητά του αποτελεί «η εξεύρεση βιώσιμης λύσης στην Κύπρο, με στόχο να διασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα και η ασφάλεια των τ/κ» και πρόσθεσε ότι «το μόνο θύμα στο θέμα της Κύπρου είναι οι τ/κ που του αγνοούν επί χρόνια»

Στο Βαρώσι ξεκινά μια νέα περίοδος προς όφελος όλων, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την προκλητική του επίσκεψη στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.


Οσοι ενοχλούνται με τις εξελίξεις αναπτύσσουν το αφήγημα του θύματος, πρόσθεσε.

Ερντογάν- Τατάρ στην περίκλειστη ΑμμόχωστοTCCB / Murat Çetinmühürdar/Anadolu Ajansı

«Στο Κυπριακό ένα είναι το θύμα κι αυτό τα δικαιώματα των Τ/κ που έυχαν σφετερισμού και δεν λαμβάνονται υπόψη εδώ και χρόνια. Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε νέα θύματα, αλλά να ανοίξουμε το Βαρώσι για όλους», είπε.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ομιλία του στους εορτασμούς για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι 83 εκ. Τούρκων αδερφών γιορτάζουν με τους Τ/κ την επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους και πως οι σημαίες της ημισελήνου δείχνουν «το σημείο στο οποίο έχει φτάσει η εθνική μας υπόθεση».

"Θα οικοδομήσουμε ένα ειρηνικό μέλλον μαζί, χωρίς να ξεχνάμε τον πόνο που έχουμε υποστεί για χάρη της ανεξαρτησίας" πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν και ανέφερε πως τα πολιτικά προβλήματα συνεχίζονται στην Κύπρο, που ξανακέρδισε τη σταθερότητα μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974, η οποία ακολούθησε "τις αυξημένες επιθέσεις και τα εγκλήματα των Ε/κ|, όπως ισχυρίστηκε.

Υπό βροχή η προκλητική επίσκεψη Ερντογάν στην περίκλειστη ΑμμόχωστοTCCB / Murat Çetinmühürdar/Anadolu Ajansı

Προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε μια βιώσιμη λύση στο Κυπριακό με τρόπο που να διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια του τ/κ «λαού», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν. «Προσπαθήσαμε με καλή πίστη, αλλά η προσπάθεια ενός μέρους από μόνη της δεν αρκεί για να βρεθεί η λύση. Δεν έδωσαν την υποστήριξη που θα έπρεπε να είχαν δώσει στη Βόρεια Κύπρο».

Σήμερα στην Κύπρο, υποστήριξε, «υπάρχουν δύο χωριστοί λαοί, δύο χωριστά κράτη» και είπε ότι «μια λύση δύο κρατών πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων βάσει της κυριαρχικής ισότητας». Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ήταν και το αποτέλεσμα των τελευταίων «προεδρικών εκλογών», Δεν ανεχόμαστε πλέον παιχνίδια διπλωματίας, πρόσθεσε.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να αναφερθεί στο όνομα του Σενέρ Ελτζίλ, μίλησε για Τ/κ που ζουν στη βόρεια Κύπρο και παραπονούνται για τον δικό τους «πρόεδρο» στους λεγόμενους διαχειριστές της νότιας Κύπρου, πιστεύοντας ότι θα αποκτήσουν εξουσία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πλανώνται.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως θα υπάρξει σταθερότητα και ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο, εάν οι Τ/κ και η Τουρκία δεν έχουν τη δική τους δίκαιη θέση.

O κ. Ερντογάν από την «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, έστειλε χαιρετίσματα «στα αδέρφια μας στο Αζερμπαϊτζάν και ελπίζω, κ. πρόεδρε Έρσιν Τατάρ, μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν το συντομότερο δυνατό, θα είναι ένα βήμα που θα μας φέρει σε μια πολύ διαφορετική κατάσταση».

Μίλησε επίσης για ένα νέο βήμα λέγοντας «να χτίσουμε ένα νέο προεδρικό σε ένα κατάλληλο μέρος πέντε στρεμμάτων».

Όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, ο χώρος στον οποίο έφτασε ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η Λεωφόρος Κέννεντι κοντά στην περιοχή όπου βρίσκονται τα τουριστικά καταλύματα Σερενίσιμα και Joulia house, από τις οροφές των οποίων έχουν κρεμάσει κατά μήκος των κτιρίων σημαίες της Τουρκίας, του ψευδοκράτους, του «δήμου» Αμμοχώστου,, του τουρκικού Δήμου Ικονίου και του TOKI.

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατευθύνθηκε υπό βροχή στο λευκό σπίτι- κιόσκι που κατασκευάστηκε στην παραθαλάσσια περιοχή ενώ δίπλα είναι ο χώρος του πικ νίκ.

Αρκετός κόσμος υπό βροχή τον υποδέχθηκε στην είσοδο της περιοχής του Βαρωσίου που άνοιξε, ενώ υπάρχουν πολλοί λειτουργοί του Τύπου.

Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται επιτόπου στο Βαρώσι μεταδίδουν ότι η βροχή ήταν έντονη και δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τον χώρο όπου θα καθίσουν ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Τ/κ ηγέτης. Ο ίδιος ο κ. Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε».

Κατά μήκος της παραλίας των Βαρωσίων, στην περιοχή της Λεωφόρου Κέννεντυ έχουν στηθεί τραπέζια ροτόντες καθώς και ξύλινα τραπεζάκια, όπου θα παρατεθεί γεύμα προς τιμή του προέδρου, ενώ ακριβώς πάνω στην όχθη, έχει διαμορφωθεί ειδικά ο χώρος για την υποδοχή του Ρ.Τ. Ερντογάν και των Τούρκων αξιωματούχων, που τον συνοδεύουν. Έντονη είναι η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας του κατοχικού καθεστώτος.

Τεράστιες σημαίες, τουρκικές και του κατοχικού καθεστώτος, έχουν αναρτηθεί σε πολυκατοικίες οι οποίες είναι ορατές από το σημείο.
« Προηγουμενη
Επομενη »