Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΟ ΚΑΛΟ... Παραιτήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο πρέσβης Τζέιμς Τζέφρι που εξυπηρετούσε τα τουρκικά συμφέροντα

Ο Πρέσβης Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος έχει υπηρετήσει για σχεδόν δυόμισι χρόνια ως Ειδικός Εκπρόσωπος για τη Συρία και της συνεργασίας με τον Δ...




Ο Πρέσβης Τζέιμς Τζέφρι, ο οποίος έχει υπηρετήσει για σχεδόν δυόμισι χρόνια ως Ειδικός Εκπρόσωπος για τη Συρία και της συνεργασίας με τον Διεθνή Συνασπισμό για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), παραιτήθηκε, έξι μέρες μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, και θα αποχωρήσει από το πόστο του αυτόν τον μήνα.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο οποίος αφιέρωσε θριαμβευτικά λόγια για τον πρώην πρέσβη, ο οποίος είχε υπηρετήσει και στην Άγκυρα, ως επικεφαλής της αμερικανικής πρεσβείας.

Ο Τζέφρι είχε χαρακτηριστεί ως ο «ατζέντης» της Τουρκίας μέσα στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης καθώς εξυπηρέτησε απόλυτα τα τουρκικά συμφέροντα.

Ήταν ο άνθρωπος που έκανε τις «διευθετήσεις» για να προδώσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τους Κούρδους της Συρίας, που θυσιάστηκαν για να νικηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο κ. Πομπέο ανέφερε ότι «τον Αύγουστο του 2018 ο Πρέσβης Τζέφρι επανήλθε από τη συνταξιοδότηση του μετά από αίτησή μου για να υπηρετήσει ως ο προσωπικός μου συνεργάτης στη Συρία και ανέλαβε τον πρόσθετο ρόλο του Ειδικού Απεσταλμένου στον παγκόσμιο αγώνα ενάντια στο ISIS τον Ιανουάριο του 2019».

«Ο ίδιος πέτυχε αξιοσημείωτα αποτελέσματα για την πολιτική επίλυση της κρίσης στη Συρία και τη δημιουργία συνθηκών για μια διαρκή ήττα του ISIS», ισχυρίστηκε ο Αμερικανός υπουργός ενώ η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Οι Κούρδοι ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά και νίκησαν το Ισλαμικό Κράτος. Έχασαν στον πόλεμο αυτό 11 χιλιάδες άνδρες και γυναίκες. Και ευτυχώς που ο Αμερικανικός Στρατός και οι Υπηρεσίες των ΗΠΑ που έχουν ιδία αντίληψη, το υπογραμμίζουμε αυτό στις αναφορές τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.