Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κορονοϊός: Με σακούλες σκουπιδιών αντί για ποδονάρια – Τελειώνουν τα υλικά προστασίας στη Θεσσαλονίκη

Η παρατεταμένη υγειονομική κρίση έχει "στεγνώσει" τα νοσοκομεία από ιατρικό προστατευτικό υλικό, με αποτέλεσμα οι γιατροί και οι ...





Η παρατεταμένη υγειονομική κρίση έχει "στεγνώσει" τα νοσοκομεία από ιατρικό προστατευτικό υλικό, με αποτέλεσμα οι γιατροί και οι νοσηλευτές να επιστρατεύουν πρόχειρα μέσα προστασίας, όπως ... σακούλες σκουπιδιών.

Ελλείψεις σε στολές υψηλής προστασίας από τον κορονοϊό, μπότες - ποδονάρια και χειρουργικά γάντια εντοπίζονται πλέον στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν μέχρι και σακούλες σκουπιδιών, αντί για ποδονάρια.

Οι στολές υψηλής προστασίας που προφυλάσσουν τους γιατρούς και νοσηλευτές από τον ιό, δίνονται πλέον με το σταγονόμετρο καθώς έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Στα γάντια υπάρχει έλλειψη στην παγκόσμια αγορά και δεν εμπίπτει σε ευθύνη των νοσοκομείων η δυσκολία προμήθειάς τους.

Νοσοκομείο Χαλκιδικής: "Μην χρησιμοποιείτε στολές υψηλής προστασίας"

Σε καταγγελία τους οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής αναφέρουν ότι η Διοίκηση ζήτησε από τους γιατρούς και νοσηλευτές που δεν εργάζονται στις ΜΕΘ να μην χρησιμοποιούν στολές υψηλής προστασίας. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στη διαμαρτυρία τους, με τις συνθήκες που έχει προκαλέσει η κρίση του κορονοϊού, πολύ συχνά αναγκάζονται να διασωληνώσουν ασθενείς και σε απλούς θαλάμους.

Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας:







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.