Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παρά τα μέτρα, στο «κόκκινο» η υπερμετάδοση σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα

Δεν διαφαίνεται ένδειξη αποκλιμάκωσης στα δεδομένα της πανδημίας - Σε τροχιά διαδοχικών αρνητικών ρεκόρ ο αριθμός των διασωληνωμένων - Σε ...

Δεν διαφαίνεται ένδειξη αποκλιμάκωσης στα δεδομένα της πανδημίας - Σε τροχιά διαδοχικών αρνητικών ρεκόρ ο αριθμός των διασωληνωμένων - Σε κατάσταση συναγερμού τόσο η Αττική, όσο και οι Πέλλα, Δράμα, Ημαθία, Μαγνησία και Πιερία

Καμία ένδειξη για αρχόμενο στάδιο αποκλιμάκωσης ως προς την ασφυκτική πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας της χώρας δεν προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, με τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών να διατηρείται αντίθετα σε τροχιά αρνητικών ρεκόρ, αγγίζοντας πλέον οριακά τους 500 και τα συνολικά κρούσματα να ξεπερνούν και σήμερα τα 3.200 -με τη Θεσσαλονίκη να παραμένει στο «μάτι του κυκλώνα» και την Αττική στο «κόκκινο».


Οι επιδημιολογικοί δείκτες διατηρούνται στα ύψη με την εξάπλωση ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα να είναι ραγδαία. 774 είναι τα νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 646 στην Αττική, ενώ ανησυχία προκαλεί και ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων σε Σέρρες, Λάρισα, Πέλλα, Δράμα, Ημαθία, Μαγνησία και Πιερία.


Ως προς τα θύματα της νόσου COVID-19, το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 59 και συνολικά 1.347 από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού (αντίστοιχος αριθμός νοσούντων είχε καταλήξει και χθες, 60 στον αριθμό).


Οι νοσηλευόμενοι διασωληνωθέντες έχουν φθάσει τους 499 -και μάλιστα σχεδόν «μοιρασμένοι» ηλικιακά, οι 225 ανήκουν στο ηλικιακό φάσμα 40-64 ετών και 264 στις ηλικίες 65 ετών και άνω-, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρονται στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για το τελευταίο 24ωρο είναι 3.227.


Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή ημέρα που ο αριθμός τους ξεπερνά το φράγμα των 3.000 (την Τετάρτη ανακοινώθηκαν 3.209 κρούσματα) έπειτα από μία «ανάπαυλα» πέντε ημερών, γεγονός που έρχεται να επιτείνει την αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας και κατά πόσο πρόκειται για αναμενόμενη και διαχειρίσιμη εικόνα εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας -κάτι το οποίο αναμένεται να κωδικοποιήσουν και να αποφανθούν σχετικά οι επιδημιολόγοι.


Στη Θεσσαλονίκη, όπου δίνεται αγώνας ζωής τόσο από τους νοσούντες, όσο και από τους επαγγελματίες υγείας για να ανταποκριθούν στη δραματική πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, ανακοινώθηκαν σήμερα 774 νέα κρούσματα -την Τετάρτη τα κρούσματα στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας είχαν εκτοξευτεί στα 905, ενδέχεται ωστόσο ο υψηλότερος αριθμός να είχε έλθει ως αποτέλεσμα ενσωμάτωσης αποτελεσμάτων.


Ανησυχία προκαλεί την ίδια στιγμή ο τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων που καταγράφεται σε άλλες επτά περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα στις Σέρρες με 156 νέα κρούσματα, στη Λάρισα με 155, στην Πέλλα με 149, στη Δράμα με 112, στην Ημαθία με 109, στη Μαγνησία με 107 και στην Πιερία με 103.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.