Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Συνθήκες πολέμου στη Δράμα, πάνω από 80 οι νεκροί!...» Ξεσπά γνωστός Δραμινός

Όπως αναφέρει ο Μήνας Αρβανιτίδης, ασφαλιστικός πράκτορας από τη Δράμα οι αρνητές του ιού σε συνδυασμό με τους νέους από Θεσσαλονίκη και Σέ...





Όπως αναφέρει ο Μήνας Αρβανιτίδης, ασφαλιστικός πράκτορας από τη Δράμα οι αρνητές του ιού σε συνδυασμό με τους νέους από Θεσσαλονίκη και Σέρρες, που επέλεγαν την πόλη του για διασκέδαση, ήταν μόνο η αρχή για το κορονο – τσουνάμι που πολλοί έβλεπαν και κανένας δεν έκανε τίποτα: “Γνωρίζω καλά τι συμβαίνει στη Δράμα και τους λόγους όπου μας οδήγησαν σ’ αυτό το σημείο. Αυτό που λέμε ατομική ευθύνη δεν εφαρμόστηκε στιγμή στην πόλη μας, πλην των ηλικιωμένων, οι οποίοι εδώ και μήνες ήταν πιο προσεκτικοί από όλους. Εξακολουθούμε ακόμα και σήμερα να έχουμε αρνητές του κορονοϊού, όπως και αρνητές του εμβολίου”.

Δράμα: Εγκαίνια και συνωστισμός

“Τα μέτρα δεν εφαρμόστηκαν στη Δράμα όπως έπρεπε, η αλήθεια να λέγεται. Η πόλη μας είναι γνωστή για την νυχτερινή της ζωή, όπως και για τα καφέ που διαθέτει. Δυστυχώς σε όλους αυτούς τους χώρους υπήρξε όλους αυτούς του μήνες μεγάλος συνωστισμός. Το καλοκαίρι, εξαιτίας της χαλάρωσης των μέτρων, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον.

Με αφορμή τον κόσμο που επισκέφτηκε την πόλη, μέχρι και νυχτερινό μαγαζί άνοιξε που ήταν κλειστό και έγιναν εγκαίνια με πάνω από 500 άτομα. Ρωτήστε την δημοτική αστυνομία ή τις τοπικές αρχές να σας πουν πόσες κλήσεις έχουν κόψει όλο αυτό το διάστημα για συνωστισμό, μάσκες και αποστάσεις. Πότε δεν έκλεισε κανένα μαγαζί. Μόνο τα εστιατόρια και οι ταβέρνες της πόλης εφάρμοσαν τα μέτρα”.

“Κόλλησαν οικογένειες ολόκληρες”

“Ο ιός μεταδόθηκε από τους νέους που έρχονταν από Θεσσαλονίκη και Σέρρες για να διασκεδάσουν, μιας και στην πόλη τους είχαν ξεκινήσει να εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα. Αυτοί, εξαιτίας του συνωστισμού, μετέδωσαν τον ιό στους δικούς μας νέους και από κει και πέρα κόλλησαν ολόκληρες οικογένειες.

Δυστυχώς, οι νεκροί πρέπει να ξεπερνούν τους 80 εδώ στη Δράμα και όπως έμαθα 1 στους 4 κατοίκους είναι θετικός στο κορονοϊό. Παντού υπάρχουν κρούσματα. Σ’ επιχειρήσεις, στη νομαρχία, στο δημαρχείο. Πολλοί συνεργάτες μου είναι σε καραντίνα. Η κυβέρνηση έδωσε εντολές, όμως εδώ δεν εφαρμόστηκαν. Αντιθέτως οι περισσότεροι ζούσαν σ’ έναν άλλο κόσμο. Το νοσοκομείο της Δράμας οργανώθηκε, όπως μπορούσε, γιατί δεν είχε τις προδιαγραφές για κάτι παραπάνω.

Πρόσφατα δημιουργήθηκαν κάποιες επιπλέον 12 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά των μαρμάρων Παυλίδη όπως έμαθα, αλλά αυτά δεν φτάνουν γιατί η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο”.

Αντί για τεστ ετοιμάζουν Χριστουγεννιάτικα event

“Δυστυχώς αυτή την ώρα αντί να κοιτάξουμε με πιο τρόπο θα γίνουν περισσότερα test covid στους κατοίκους της Δράμας, ο δήμαρχος μαθαίνω πως θέλει να δαπανήσει ένα ποσό της τάξεως των 175.000 ευρώ για τα Χριστούγεννα γιατί φέτος δεν θα ανοίξει η Ονειρούπολη.

Θα βάλουν λένε γιγαντοοθόνες στην πλατεία και δεν ξέρω τι άλλο, την ώρα που δεν ξέρουμε αν τις γιορτές θα μπορούμε να βγαίνουμε από τα σπίτια μας”.

“Συνθήκες πολέμου”

“Πεθαίνει κόσμος που δεν έπρεπε να πεθάνει, χάνουμε φίλους και γνωστούς επειδή κάποιοι δεν πίστευαν στον ιό. Τι να πω οικογένειες ολόκληρες νοσούν, με μέλη τους να είναι άλλοι στο νοσοκομείο και άλλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ξέρω οικογένεια όπου πέθανε η γιαγιά από κορονοϊό, νόσησε η εγγονή και το ζευγάρι με καρδιακά νοσήματα επίσης. Μια ολόκληρη ημέρα περίμεναν οι άνθρωποι αυτοί στο νοσοκομείο και τελικά έφυγαν γιατί δεν προλάβαιναν οι γιατροί να τους εξετάσουν. Μιλάμε για συνθήκες πολέμου.

Αν δεν δεις από κοντά δεν μπορεί κανένας να καταλάβει πως ζούμε. Προσπαθώ να μην έρχομαι σε επαφή με κανέναν. Έχουμε πει με την γυναίκα μου πως ζούμε σε συνθήκες καραντίνας και αυτό είναι.

“Θέμα χρόνου να αρχίσουν οι γιατροί να επιλέγουν”

“Δείτε τις πόλεις που μέχρι ώρας έχουν αποδεκατιστεί περισσότερο από τον ιό: Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Δράμα. Οι πόλεις που φημίζονται για τη νυχτερινή τους διασκέδαση αυτό τα λέει όλα. Η Δράμα δεν έχει τουρισμό, ούτε φοιτητές, ούτε στρατό, άρα, όλα ξεκίνησαν από τη νυχτερινή διασκέδαση.

Στην Πέλλα και στην Ημαθία οι λόγοι είναι άλλοι, εκεί ζουν μετανάστες, οι οποίοι δουλεύουν σε συσκευαστήρια και πάνε κι έρχονται. Είναι θέμα χρόνου στη Δράμα οι γιατροί να ξεκινήσουν τις επιλογές του ποιός διασωληνώνεται, ποιός όχι, ποιός μεταφέρεται σε άλλο νοσοκομείο και ποιός μένει.

Αναλογικά με τον πληθυσμό μας η Δράμα τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους έχει φτάσει τα επίπεδα της βόρειας Ιταλίας κατά το πρώτο κύμα του κορονοϊού. Μιλάμε για ένα νομό που έχει 90.000 κόσμο και μιλάμε καθημερινά για κρούσματα που ξεπερνούν κατά πολύ τα 100 άτομα. Οι αριθμοί τρομάζουν! Θα έπρεπε να είχαμε 10 νεκρούς και εμείς ξεπερνάμε τους 80″, λέει ο Μήνας Αρβανιτίδης και απευθύνει έκκληση στους… Νότιους. “Να προσέξει η νότια Ελλάδα ο καιρός κρυώνει και τα πράγματα θα δυσκολέψουν παντού. Εδώ το πρωί οι θερμοκρασίες είναι κάτω από το μηδέν, που σημαίνει πως ο ιός κάνει πάρτι”. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.