Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σοκ στη Γαλλία! Πάνω από 58.000 κρούσματα σε 24 ώρες – «Απειλητικότερο το 2ο κύμα» του κορονοϊού

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία, με περισσότερα από 58.000. Κίνδυνος το δεύτερο κύμα της επιδημίας να είναι σ...

Νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στη Γαλλία, με περισσότερα από 58.000. Κίνδυνος το δεύτερο κύμα της επιδημίας να είναι σφοδρότερο από το πρώτο, προειδοποιεί ο υπουργός Υγείας.



Οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία ανακοίνωσαν σήμερα, Πέμπτη (05.11.2020) 58.046 νέα κρούσματα Covid19 για τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ημερήσιο ρεκόρ για δεύτερη φορά σε τέσσερις ημέρες, έναντι 40.558 χθες Τετάρτη (04.11.2020).


Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία, που πέθαναν από τη νόσο, αυξήθηκε κατά 363, στους 39.037, έναντι 385 το προηγούμενο 24ωρο, με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών να ανέρχεται σε 431.



Το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 1.601.367.


Γαλλία: “Κίνδυνος το 2o κύμα να είναι σφοδρότερο από το πρώτο”

Το δεύτερο κύμα του νέου κορονοϊού που σαρώνει τη Γαλλία θα είναι σφοδρότερο από το πρώτο, με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη η χώρα την άνοιξη, εάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η διασπορά του με την ταχύτητα με την οποία διασπείρεται τώρα, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.



Ο Ολιβιέ Βεράν είπε ότι η Γαλλία θα δει τον αριθμό των ασθενών με νέο κορονοϊό στις μονάδες εντατικής θεραπείας να κορυφώνεται στους 6000, εάν οι πολίτες συμμορφωθούν με το νέο λοκντάουν που επιβλήθηκε ή σε τουλάχιστον 7000 εάν ο ιός συνεχίσει να διασπείρεται όπως τώρα, καθώς δεν σέβονται όλοι οι πολίτες τα μέτρα καραντίνας.


Χθες, η χώρα ανακοίνωσε περισσότερους από 4000 ασθενείς με Covid19 στις ΜΕΘ.


“Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα είναι δύσκολες”, τόνισε ο Βεράν.


Επιπλέον, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, η Γαλλία καταβάλλει προσπάθειες να εκπαιδεύσει περισσότερους υγειονομικούς. Οι φοιτητές ιατρικών σχολών ενδέχεται να κληθούν για μία ακόμη φορά για να ενισχύσουν το σύστημα υγείας.


πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.