Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΧΑΠΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Οι ΗΠΑ πουλάνε 50 μαχητικά F-35 και 18 οπλισμένα ντρον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στό...





Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων συνολικής αξίας 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με στόχο την αποτροπή πιθανών απειλών από το Ιράν, διατηρώντας παράλληλα το στρατιωτικό πλεονέκτημα του Ισραήλ, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγοράζουν έως 50 μαχητικά αεροσκάφη F-35 Lighting II, αξίας 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έως 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B (προηγμένα οπλισμένα συστήματα drone), αξίας 2,97 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πυρομαχικά (όπως πυραύλους κι άλλα βλήματα) αέρος – αέρος, αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Λέτε τα 50 αεροσκάφη τύπου F-35 που αγοράζουν τα Εμιράτα να είναι από εκείνα που είχε παραγγείλει η Τουρκία; Μάλλον.

Κι αυτό αποτελεί ηχηρό ράπισμα στον Ερντογάν από τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ, ο οποίος με τα λεφτά της χώρας του και όχι με δανεικά, όπως ο Ερντογάν, εξευτελίζει τον ισλαμιστή Τούρκο πρόεδρο.

«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ένας μακροχρόνιος ζωτικός εταίρος ασφαλείας των ΗΠΑ.

»Σήμερα, ζήτησα από το Υπουργείο να ενημερώσει επίσημα το Κογκρέσο για την πρόθεσή μας να εγκρίνουμε την προτεινόμενη αγορά των ΗΑΕ για αρκετά προηγμένων δυνατοτήτων (όπλα) αξίας 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων», ανέφερε ο Πομπέο σε γραπτή δήλωση.

«Αυτό είναι σε αναγνώριση της εμβάθυνσης της σχέσης μας και της ανάγκης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για προηγμένες αμυντικές δυνατότητες, για να αποτρέψουν και να αμυνθούν ενάντια σε αυξημένες απειλές από το Ιράν», πρόσθεσε.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει πρόσφατα κάποια ανησυχία για την πώληση F-35, διότι θα μπορούσε να επηρεάσει την ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Ωστόσο, ο Πομπέο σημείωσε ότι η πώληση είναι «απόλυτα συνεπής» με τη μακροχρόνια πολιτική διατήρησης του ποιοτικού στρατιωτικού πλεονεκτήματος του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.