Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κάτι καινούργιο πές μας... Παγώνη: Δεν θα «καθαρίσουμε» σε 20 ημέρες

«Είναι τραγικά τα τελευταία νούμερα για την Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Την εκτίμηση πως αν τηρήσουμε με πειθαρχία τα μέτρα ...

«Είναι τραγικά τα τελευταία νούμερα για την Ελλάδα», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Την εκτίμηση πως αν τηρήσουμε με πειθαρχία τα μέτρα του lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας, θα αρχίσουμε να έχουμε αποτελέσματα ύστερα από 20 ημέρες, αλλά δεν θα έχουμε «καθαρίσει», εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.


«Οι στιγμές για τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι δύσκολες και χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία, ηρεμία και όχι πανικός. Έτσι έχουμε μάθει να αντιμετωπίζουμε αυτές τις στιγμές. Σκεφτόμαστε ότι το lockdown από το πρωί του Σαββάτου θα είναι καλύτερο για να μην πιεστεί παραπάνω το Σύστημα Υγείας», δήλωσε η κ. Παγώνη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN.


«Εάν υπήρχε περαιτέρω πίεση δεν θα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και διασωληνώσεων τις τελευταίες μέρες. Απόψε υπάρχουν 187 διασωληνωμένοι και είχαμε 29 θανάτους. Είναι τραγικά νούμερα για την Ελλάδα. Δεν τα έχουμε ζήσει ξανά, όμως θα τα αντιμετωπίσουμε», συμπλήρωσε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.


Κοτανίδου: Τι πρέπει να γίνει για να εισηγηθούμε τέλος στο lockdown


Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η εφαρμογή του δεύτερου lockdown, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, εξήγησε υπό ποιες προϋποθέσεις θα γίνει η άρση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.


Όπως ανέφερε, το τέλος του lockdown θα προταθεί στην περιπτωση που καταγραφεί μείωση του αριθμού εισαγωγών στα νοσοκομεία, γεγονός που αυτόματα μειώνει τις εισαγωγές στις ΜΕΘ πάνω από 50% σε διάστημα τριών εβδομάδων. Το επόμενο στοίχημα είναι τα ημερήσια κρούσματα να πέσουν κάτω από τα 1.000.


«Ελπίζουμε ότι τώρα με τα αυστηρότερα μέτρα που θα μπουν σε εφαρμογή από το Σάββατο όλοι θα συμμορφωθούμε και θα καθίσουμε λίγο στα σπίτια μας χωρίς να κάνουμε κρυφά πάρτι, με μάσκα παντού και σε 1 βδομάδα θα καταφέρουμε να δούμε βελτίωση σημαντική της κατάστασης» δήλωσε η κ. Κοτανίδου στον ΣΚΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.