Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2021 θα έρθουν τα πρώτα 6 stealth F-35 για την Πολεμική μας Αεροπορία...!!!

   Iδιαίτερα φειδωλός σε δηλώσεις και ανακοινώσεις ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σχετικά με το ενδεχό...

  


Iδιαίτερα φειδωλός σε δηλώσεις και ανακοινώσεις ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, σχετικά με το ενδεχόμενο απόκτησης αμερικανικών αεροσκαφών F-35 από την Πολεμική μας Αεροπορία και μάλιστα εντός του 2021.

Έχει πάντως ιδιαίτερη σημασία και το γεγονός ότι δεν διέψευσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας περιορίστηκε να επαναλάβει την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στο πλαίσιο της ΔΕΘ για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ στις επίμονες ερωτήσεις για τα F-35 σημείωσε λακωνικά πως όταν θα υπάρχουν σχετικές αποφάσεις, αυτές θα ανακοινωθούν.

Τις ερωτήσεις και τις αντίστοιχες απαντήσεις προκάλεσαν δημοσιεύματα -όπως του kathimerini.gr- σύμφωνα με τα οποία «στο γραφείο του κ. Παναγιωτόπουλου υπάρχει έτοιμη η πρόταση προς τις ΗΠΑ για απόκτηση έξι μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35, με λίγες ώρες πτήσης, τα οποία θα μπορούσαν να παραδοθούν στην Ελλάδα ακόμα και εντός του 2021.

Εν ευθέτω χρόνω, η Αθήνα θα προωθήσει το σχέδιο και για 18 ακόμα νέα αεροσκάφη αυτού του τύπου, ώστε η Π.Α. να καταλήξει με έναν αριθμό συνολικά 24 F-35. Η προώθηση του ελληνικού αιτήματος θα γίνει, εκτός απροόπτου, μέσω διακρατικής συμφωνίας τύπου FMS (αμερικανικό Πεντάγωνο), με την αποστολή επιστολής αιτήματος (Letter of Request) για επιστολή προσφοράς και αποδοχής (Letter of Offer and Acceptance)».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.