Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανικές εκλογές 2020: Γιατί ψήφισαν τον Τραμπ περισσότεροι Αφροαμερικανοί από το 2016;

Προς μεγάλη έκπληξη... ο Αμερικανός πρόεδρος βελτίωσε πραγματικά την απόδοση του στην «δεξαμενή» των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων Κι όμως! Αυτή...




Προς μεγάλη έκπληξη... ο Αμερικανός πρόεδρος βελτίωσε πραγματικά την απόδοση του στην «δεξαμενή» των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων

Κι όμως! Αυτή τη φορά ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την υποστήριξη περισσότερων Αφροαμερικανών απ' ό,τι το 2016. Ο Αμερικανός πρόεδρος ενίσχυσε τη δύναμή του στην αφροαμερικανική κοινότητα και την έχασε στις γυναίκες.

Η μεγάλη έκπληξη των δημοσκόπων είναι ότι σε αυτές τις εκλογές, ο Αμερικανός πρόεδρος βελτίωσε πραγματικά την απόδοση του στην «δεξαμενή» των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με το AP VoteCast, ο Τραμπ κέρδισε το 8% των Αφροαμερικανών ψήφων, ενισχύοντας κατά 2 μονάδες το ποσοστό του σε σχέση με το 2016.

Και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων, με βάση τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων της Edison Research, ο Τραμπ μπορεί να έχει ενισχύσει τα ποσοστά του κατά 4 μονάδες στην αφροαμερικανική κοινότητα.

Οι μαύροι ψηφοφόροι αποτελούν περίπου το 11 ή 12% του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Associated Press και την Edison, αντίστοιχα.

Το πρακτορείο AP διαπίστωσε ότι το 90% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων στήριξε τον Μπάιντεν και το 8% τον Τραμπ.

Η Edison Research διαπίστωσε ότι το 87% των Αφροαμερικανών ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ του Μπάιντεν και 12% υπέρ του Τραμπ.

Και οι δύο κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αφροαμερικανοί άντρες ήταν πιο πιθανό να στηρίξουν τον Τραμπ απ' ό,τι οι γυναίκες.


Στην περίπτωση του Associated Press, το 12% των Aαφροαμερικανών ψηφοφόρων υποστήριξε τον Τραμπ, σε σύγκριση με το 6% των μαύρων γυναικών.

Στην περίπτωση της Edison, το 18% των Aαφροαμερικανών ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ του Τραμπ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 8%.
Και από τα δύο φύλα που τον ψήφισαν, το 25% είναι υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

To 35% των Αφροαμερικανών, ηλικίας 18 έως 29 ετών, υποστηρίζουν ότι, παρά το γεγονός δεν τους αρέσουν οι πολιτικές του Τραμπ, τον στήριξαν στις εκλογές γιατί τους αρέσει η πυγμή και ο δυναμισμός του, σύμφωνα με την «Fivethrirty eight», τον ιστότοπο που αναλύει τις δημοσκοπήσεις.

Ο Τραμπ κατάφερε να αυξήσει την δύναμή του στην μαύρη κοινότητα κάνοντας... σημαία του την οικογενειακή ευημερία και ασφάλεια, όπως επισημαίνουν οι πολιτικοί αναλυτές.

Σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Δημοκρατικός αντίπαλός του Τζο Μπάιντεν κατάφερε να σαγηνεύσει τις γυναίκες. Το 57% τον στήριξαν ενώ ο Τραμπ είχε την υποστήριξη μόλις του 42% των γυναικών.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, ο Τραμπ τα πήγε καλύτερα από τον Μπάιντεν αφού τον στήριξε το 51%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.