Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νοσηλεύτριες από όλη την χώρα «μπαίνουν στην μάχη» για την Θεσσαλονίκη 19:3519 Νοεμβρίου 2020

Μετά τη συγκινητική κίνηση των 10 νοσηλευτριών από την Κρήτη, που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη σκληρή ...

Μετά τη συγκινητική κίνηση των 10 νοσηλευτριών από την Κρήτη, που πήγαν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό, ακόμα 23 μεταβαίνουν στη συμπρωτεύουσα.


Όπως αναφέρει σε αναρτησή του στο Facebook o υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας «μετά τις 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, μεταβαίνουν εκεί ακόμα 23 συνάδελφοί τους: 6 από Άργος, 5 από Κομοτηνή, 5 από Κόρινθο, 3 από Κέρκυρα, 3 από Γιάννενα και 1 από Σπάρτη».


Είναι συγκινητική η συμπαράσταση στη Θεσσαλονίκη λέει ο κ. Κικίλιας και καταλήγει: «Οι Έλληνες ενωμένοι, μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα».

Με μοναδικό κίνητρο τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη έξι νοσηλεύτριες από το Άργος «πετάνε» απόψε για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στα νοσοκομεία όπου υπάρχει πολύ μεγάλος φόρτος εργασίας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.


Πέντε εργαζόμενες στην παθολογική, στη χειρουργική και άλλες κλινικές καθώς και μια μαία του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, αναχώρησαν το απόγευμα για το αεροδρόμιο « Ελ. Βενιζέλος» και από εκεί για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συνδράμουν το τιτάνιο αγώνα των συναδέλφων τους στη συμπρωτεύουσα. Όπως έγινε γνωστό από την 6η ΥΠΕ θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, όσο απαιτηθεί, στο ΑΧΕΠΑ και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.



Μέσω της αρχηγού αποστολής Γεωργίας Λάμπου δήλωσαν ότι η αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Θεσσαλονίκης, οι αυξημένες ανάγκες εκεί και η εθελοντική τους διάθεση τις οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.


Τις νοσηλεύτριες κατευόδωσε η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας, Μαρία Σαρίδη και η προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας, Σοφία Πετρουλά.


Κατά την αναχώρηση τους για Αθήνα με πουλμανάκι του δήμου Άργους-Μυκηνών, ο δήμαρχος Δημ. Καμπόσος,  ευχαρίστησε θερμά τις νοσηλεύτριες για την προσφορά τους, εξήρε την ύψιστη αυτή κίνηση εθελοντισμού, ενώ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του Άργους με τη Μακεδονία από τα πολύ παλιά χρόνια μέχρι σήμερα.


 Νοσηλευτές από την Κέρκυρα «πετάνε» την Παρασκευή για Θεσσαλονίκη


Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους από την Κρήτη και τα Γιάννενα, τρεις νοσηλευτές από την Κέρκυρα εκδήλωσαν την εθελοντική τους προσφορά στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ώστε να συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στη Θεσσαλονίκη.


Κορωνοϊός: Νοσηλευτές από την Κέρκυρα «πετάνε» την Παρασκευή για Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για έναν νοσηλευτή της ΜΕΘ και δύο νοσηλεύτριες, που θα μεταβούν αεροπορικώς, νωρίς αύριο το πρωί, στη συμπρωτεύουσα και στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, προκειμένου να βοηθήσουν ανιδιοτελώς στη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.


«Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής, ανθρωπιάς και επαγγελματισμού της Δέσποινας, της Αγάπης και του Μιχάλη που εθελοντικά προσφέρθηκαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους, στις δύσκολες στιγμές, στην Θεσσαλονίκη. Είμαι υπερήφανος γι’ αυτούς και τους εύχομαι να έχουν υγεία και καλή δύναμη στο έργο τους» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης.


Από τη μεριά τους οι νοσηλευτές ανέφεραν πως «η συμμετοχή τους είναι μία πράξη αυτονόητη, αφού θεωρούν ότι σε μια τέτοια κρίσιμη στιγμή για το υγειονομικό σύστημα της Θεσσαλονίκης και του αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι τους , η συμβολή όλων των υγειονομικών είναι απαραίτητη».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.