Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θεσσαλονίκη: 11 προσαγωγές -η μία σύλληψη- στα χθεσινοβραδυνα επεισόδια ενάντια στα περιοριστικά μέτρα

  Σε 11 προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, προχώρησαν αστυνομικοί στα επεισόδια της Παρασκευής που σημειώθηκαν σε συγκέν...

 


Σε 11 προσαγωγές, μία εκ των οποίων μετατράπηκε σε σύλληψη, προχώρησαν αστυνομικοί στα επεισόδια της Παρασκευής που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση κατά του περιορισμού – απαγόρευσης κυκλοφορίας («lockdown») που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Πύργο και σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι στη διαδήλωση, που οργανώθηκε διαδικτυακά, προκλήθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της Αστυνομίας και ακολούθησε κυνηγητό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. βεβαίωσε 13 παραβάσεις για μη τήρηση των κανόνων για την αποτροπή διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ σημειώνεται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Αστυνομία, το τελευταίο 24ώρο βεβαιώθηκαν 240 παραβάσεις στη Θεσσαλονίκη για μη τήρηση μέτρων προς αποφυγή διάδοσης της Covid-19, με τις 147 να αφορούν τον περιορισμό κίνησης και τις 92 τη μη χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζουμε ότι, σοβαρά επεισόδια με πετροπόλεμο, κυνηγητό και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης περίπου 200 πολιτών που αντιδρούσαν στα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Περίπου στις 18.00, οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, κάποια και υβριστικά, εναντίον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού και του Νίκου Χαρδαλιά, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αναγκαίο το δεύτερο lockdown, ούτε και η χρήση μάσκας.

Τότε δεκάδες αστυνομικοί και διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν φορούσαν μάσκες, προκειμένου να διαλύσουν τη συγκέντρωση και να επιβάλουν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος.

Εκεί σημειώθηκε η πρώτη ένταση με πολίτες που δεν φορούσαν μάσκα, οι οποίοι ζητούσαν εξηγήσεις με έντονο τόνο από τους αστυνομικούς.

Την ώρα που άρχισαν να διαλύονται άρχισαν να πετάνε πέτρες, μπουκάλια και διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς και στους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας αστυνομικός. Μερίδα συγκεντρωμένων πέταξε και μπογιές, ωστόσο οι υπόλοιποι διαδηλωτές τούς ζήτησαν να σταματήσουν.

Παράλληλα, προσπάθησαν να επιτεθούν στους αστυνομικούς που απάντησαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης. Ακολούθησε κυνηγητό στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και φθορές από τους διαδηλωτές, που διαλύθηκαν άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.