Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Απατεωνιές «αλά Τούρκα» η απάντηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στο State Department!

“Πόνεσε” τους Τούρκους η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους, με την οποία καταδικάζεται η νέα πολεμική ενέρ...

“Πόνεσε” τους Τούρκους η δήλωση της εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους, με την οποία καταδικάζεται η νέα πολεμική ενέργεια της Τουρκίας στην περιοχή του Καστελόριζου. Η τουρκική απάντηση δεν είναι καθόλου πειστική και δείχνει ότι η κατοχική δύναμη βρέθηκε απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLAS JOURNAL



Συγκεκριμένα, σε δήλωση (υπ’ αριθμ. QA-98/13.10.2020) του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Hami Aksoy, η οποία αναρτήθηκε στον επίσημο δικτυακό τόπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, σε απάντηση ερώτησης σχετικά με «τη δήλωση της Εκπροσώπου του αμερικανικού State Department, Morgan Ortagus επί των δραστηριοτήτων σεισμικών ερευνών μας στην Αν. Μεσόγειο», επισημαίνονται τα ακόλουθα:


«Είναι μια σοβαρή αντίφαση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δήλωσαν πως ο Χάρτης της Σεβίλης που αντιπροσωπεύει τις μαξιμαλιστικές αξιώσεις της περιοχής θαλάσσιας δικαιοδοσίας του ελληνικού “ελληνοκυπριακού” -όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία- διδύμου στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχει νομική ισχύ, επικρίνουν τις δραστηριότητες σεισμικών ερευνών του Oruc Reis που συνεχίζονται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας.



 

Αυτή η αντίφαση παρατηρείται επίσης στις δηλώσεις ορισμένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου” -όπως χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία- και η Ελλάδα είναι αυτές που αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και όχι η Τουρκία. Στην πραγματικότητα, οι δραστηριότητες της Ελλάδας, οι οποίες αυξάνουν την ένταση από τις 12 Σεπτεμβρίου, έχουν γνωστοποιηθεί στο κοινό από το Υπουργείο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.