Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΞΩ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ... Έλληνας o νέος CEO της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ και στον Καναδά

Στην αναβάθμιση του Δημήτρη Ψυλλάκη, σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes-Benz -στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής...


Στην αναβάθμιση του Δημήτρη Ψυλλάκη, σε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes-Benz -στις αγορές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά, όπου αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη στο κόσμο για τη μάρκα, με 313.000 πωλήσεις το 2019- προχώρησε η γερμανική φίρμα. Στον χώρο του αυτοκινήτου έτσι κι αλλιώς είναι γνωστή η προσφορά του σε αυτή την εταιρεία – από το 1992, έως και σήμερα.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2021, αντικαθιστώντας τον Nicolas Speeks, o οποίος και αποχώρησε από την εταιρεία τον περασμένο Αύγουστο.

Σε ό,τι αφορά στην προϋπηρεσία του κ. Ψυλλάκη, έχουμε να γράψουμε πολλά, αλλά ας σημειώσουμε τα πιο βασικά. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα πολύπειρο στέλεχος, με πολυετή διεθνή εμπειρία σε απαιτητικές αγορές, ενώ είναι γεγονός ότι ξεκίνησε και αναδείχθηκε μέσα από τη Mercedes-Benz Hellas, για να φτάσει να διοικεί εκεί που, παραδοσιακά, τις θέσεις τις κατείχαν Γερμανοί. Έτσι, ήταν το -μακρινό, πια- 1992 όταν ο κ. Ψυλλάκης άρχισε την καριέρα του στο δυναμικό της Daimler AG και της θυγατρικής της, Mercedes-Benz Hellas. Τότε, ξεκίνησε ως εκπαιδευόμενος στο τμήμα management για να φτάσει, το 2001, στη θέση του γενικού διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων για τη χώρα μας.

Οκτώ χρόνια αργότερα, το 2009, ο Ελληνας μάνατζερ τοποθετήθηκε επιχειρησιακός διευθυντής επιβατικών αυτοκινήτων στη Mercedes-Benz Νοτίου Αμερικής και επαγγελματικών αυτοκινήτων στη μονάδα της Βραζιλίας. Η καριέρα του εκεί μέτρησε πέντε χρόνια, μέσα στα οποία κατάφερε να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της γερμανικής φίρμας στη χώρα του καφέ, της σάμπα και των ατελείωτων παραλιών. Το 2015 έφτασε η ώρα να αναλάβει το τιμόνι της Mercedes-Benz στη Νότια Κορέα – μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά. Όμως, επί των ημερών του, αναδείχθηκε στην πέμπτη σημαντικότερη, παγκοσμίως, για τη Mercedes.



Τώρα, εν έτει 2020, ήρθε η στιγμή να συνεχίσει τη διεθνή καριέρα του στις αγορές των ΗΠΑ αλλά και του Καναδά, σε μια κρίσιμη συγκυρία για όλον τον πλανήτη – με δεδομένη τη σπάθη του κορονοϊού. Είναι γεγονός πως η πανδημία έχει πλήξει και την αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικά στην αμερικανική αγορά, την τελευταία χρονιά, έχουν σημειωθεί δύο εκατομμύρια λιγότερες πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης, όμως, έχει δείξει πως δεν φοβάται τις προκλήσεις και το βιογραφικό του αποδεικνύει ότι ξέρει να αντιμετωπίζει κρίσιμες καταστάσεις. Το πιο σημαντικό όλων; Είναι ένας άνθρωπος με σκέψη για το μέλλον και καλλιέργεια, ένας Ελληνας που διαλαλεί στον πλανήτη Γη πως η χώρα μας δεν έχει μόνο souvlaki και feta, αλλά και επαγγελματίες οι οποίοι έχουν σχέδιο για να οδηγήσουν στην ανάκαμψη διεθνείς ομίλους.

Από τη στήλη, πολλές ευχές για υγεία, μακροημέρευση και επιτυχίες.



Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.