Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΕΙΛΕ ΡΕ ΤΑ F-35... Ο Τζέφρι Πάιατ χαιρέτησε με ενθουσιασμό την τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Με ενθουσιασμό χαιρέτησε ο Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στο Twitter, την τριμερή σχέση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, με αφορμή τη συνάντηση των...




Με ενθουσιασμό χαιρέτησε ο Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στο Twitter, την τριμερή σχέση Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, με αφορμή τη συνάντηση των ΥΠΕΞ των τριών συμμάχων χωρών στην Αθήνα.

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ, γράφοντας ότι είναι «θαυμάσιο να βλέπεις τη συνεχιζόμενη δυναμική σε αυτήν τη στρατηγικά σημαντική τριμερή σχέση», σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση 3+1, δηλαδή της τετραμερούς συνεννόησης Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ συν ΗΠΑ.

Η σχέση 3+1 με τις ΗΠΑ, που έχει χαρακτηριστεί «ιστορική», εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 2019 από τους Αλέξη Τσίπρα, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Νίκο Αναστασιάδη και Μάικ Πομπέο στην Ιερουσαλήμ.

Στην κοινή δήλωση ΗΠΑ, Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου το Μάρτιο του 2019 αναφέρεται ότι, οι κυβερνήσεις των τεσσάρων χωρών συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ για να επιβεβαιώσουν την κοινή τους αφιέρωση στην ειρήνη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία, να υποστηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια και να αντισταθούν σε κακές επιρροές στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή».

Ο Τζέφρι Πάιατ επιβεβαίωσε την ισχυρή προσήλωση της Ουάσιγκτον στην ιστορική αυτή σχέση και όπως πολύ εύστοχα ανέφερε ο Νίκος Δένδιας στις κοινές δηλώσεις, μετά τη συνάντηση των τριών υπουργών Εξωτερικών, «δημιουργούμε μια νέα γεωγραφία κατανοήσεων που ανασχηματίζει τον χάρτη της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.