Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το… πάτησε ο Μακρόν! Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι τη νύχτα

Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 6 π.μ. στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις στην Γαλλία ανακοίνωσε ο πρόεδρος ...

Την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 9 μ.μ. έως τις 6 π.μ. στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις στην Γαλλία ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η διασπορά του νέου κορονοϊού.



Η απαγόρευση κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες θα ισχύσουν από το Σάββατο και για τέσσερις εβδομάδες στο Παρίσι, τη Γκρενόμπλ, τη Λιλ, τη Λυών, την Τουλούζη και άλλες πόλεις.


Κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης κήρυξε η κυβέρνηση

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση στην Γαλλία κήρυξε κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης στη χώρα, λόγω της επιδείνωσης της πανδημίας του κορονοϊού.


Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της 17ης Οκτωβρίου σε όλη τη Γαλλία, γεγονός που δίνει στις αρχές τη δυνατότητα να επιβάλουν ορισμένους περιορισμούς.


Η κυβέρνηση σημείωσε ότι η πανδημία συνιστά «καταστροφή για τη δημόσια υγεία» που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και δικαιολογεί τη λήψη αυστηρών μέτρων.


Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζονταν ακόμη τα μέτρα που επρόκειτο να ληφθούν.


Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανόν να επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.


Οι υγειονομικές αρχές έκαναν γνωστό εξάλλου ότι ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 ξεπέρασε σήμερα τους 9.100, για πρώτη φορά από τις 25 Ιουνίου.


Με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.