Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Υπουργός Δικαιοσύνης: «Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων»

   O υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του τόνισε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει την επαν...

  


O υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του τόνισε ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα εξετάζει την επαναφορά του μέτρου στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Αναφερόμενος στην εξαφάνιση του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ότι θα κάνει το χρέος της.

Αναφορικά με το τέλος της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ο πολιτικός κύκλος της έκλεισε πέρσι με τη μη είσοδο της στη βουλή, ενώ χθες έκλεισε και ο κύκλος απόδοσης των ποινικών ευθυνών. «Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ότι η ελληνική δικαιοσύνη μπορεί να στέκεται στο ύψος της», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τσιάρας: Προχωράμε τη μετάβαση σε μια νέα εποχή για τη Δικαιοσύνη

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο, εκτιμώντας όμως ότι δεν θα πρόκειται για μια τόσο μακρά διαδικασία καθώς θα δοθεί προτεραιότητα τόσο σε ό,τι αφορά τους δικαστές όσο και στις αίθουσες. 

Τέλος, αναφερόμενος στις καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί νομοσχέδιο για τις εκκρεμείς υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, που φτάνουν τις 60 χιλιάδες και εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να έχουν διεκπεραιωθεί μέσα στο 2021, ενώ κατατέθηκε και νομοσχέδιο για τον λεγόμενο ηλεκτρονικό φάκελο σε όλα τα δικαστήρια και τις δομές της δικαιοσύνης, ώστε να γίνει η μετάβαση σε μια νέα εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.