Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτή είναι η κρίσιμη εβδομάδα – Παραμένουν υπό πίεση οι ΜΕΘ στην Αττική, πόσες κλίνες είναι κενές

Κρίσιμη καμπή για την Αττική αναφορικά με τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός. Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να κρίνει πολλά όσον αφορά τυ...



Κρίσιμη καμπή για την Αττική αναφορικά με τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός. Αυτή η εβδομάδα αναμένεται να κρίνει πολλά όσον αφορά τυχόν νέα μέτρα. Ποια είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ. Τι λέει νοσηλεύτρια που έχει βρεθεί 3 φορές θετική.



Η Δευτέρα συνήθως δεν φέρνει πολλά κρούσματα όμως η κατάσταση είναι εδώ και καιρό δύσκολη με αποτέλεσμα ο κορονοϊός να καταγράφει χτες 5 Οκτωβρίου 303 νέα περιστατικά.

Στην Αττική το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς για ακόμη μια ημέρα τα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός κινήθηκαν σε τριψήφιο νούμερα και συγκεκριμένα στα 197.





Ο κ. Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ παραδέχθηκε πως η αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην Αττική ενώ αναφέρθηκε και στη χρήση μάσκας.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον Ντόναλντ Τραμπ καυτηριάζοντας την στάση του καθώς όπως είπε “αποτελεί κακό παράδειγμα να είσαι άρρωστος και να κυκλοφορείς με κλειστό τζιπ με άλλους μέσα. Δείχνει ένα κακό δρόμο αλλά και επικοινωνιακά είναι κακό. Είναι εικόνες σε λάθος κατεύθυνση. Υποτιμούν την ανάρρωση, την ασθένεια και την μεταδοτικότητα”.


Για το αν είμαστε ένα βήμα πριν την καθολική χρήση της μάσκας τόνισε πως πρακτικά αυτό συμβαίνει καθώς υπάρχει σύσταση να χρησιμοποιείται όταν έρχεται ο ένας κοντά στον άλλο. Επομένως αυτό που συζητάμε είναι αν την χρησιμοποιούμε πάντα. Από τη στιγμή που μπήκαμε στο πορτοκαλί, δεν έχουμε μπει ακόμη στο κόκκινο, είναι ένα από τα μέτρα που χρησιμοποιούμε”.



Όσο για το πότε μπαίνουμε στο κόκκινο ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε πως ακόμη δεν έχουμε μπει και πως “ορίζουμε ορισμένους επιδημιολογικούς δείκτες και αυτοί είναι πολυπαραγοντικοί. Ένας παράγοντας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, το δεύτερο είναι η θετικότητα τω δεικτών σε σχέση με τον αριθμό των τεστ και το τρίτο και βασικότερο είναι η δυνατότητα του υγειονομικού συστήματος να αντέξει την πίεση. Αν καλυφθεί το 40% με 50% των ΜΕΘ η των διασωληνωμένων τότε βρισκόμαστε αμέσως στο κόκκινο γιατί τον κορονοϊό εύκολα το 50 γίνεται 80, οπότε κλιμακώνουμε τα μέτρα ανάλογα με την επικινδυνότητα”.
“Αυτή είναι η κρίσιμη εβδομάδα”

Ο κ. Γώγος επεσήμανε την κρισιμότητα αυτής της εβδομάδας μετά τα μέτρα περιορισμού που είχαν ανακοινωθεί και τόνισε πως πλέον “μέσα σε 7 ή 10 μέρες έχουμε εικόνα. Οπότε την προσεχή Δευτέρα θα έχουμε μια εικόνα από τα μέτρα που έχουν παρθεί. Και βέβαια το RT το οποίο πρέπει να πέσει κάτω από το ένα, ενώ γυροφέρνει γύρω από το ένα”. Τέλος εξέφρασε την ευχή να μην έχουμε άλλες ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα και να παραμείνουν τα μέτρα όπως είναι.



Υπό πίεση οι ΜΕΘ στην Αττική – Πόσες κλίνες είναι κενές

Τα αυξημένα περιστατικά που προκαλεί ο κορονοϊός έχουν προκαλέσει πίεση στα νοσοκομεία της χώρας με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ στην Αττική καθώς τα 2/3 είναι κατειλημμένα.

Πανελλαδικά υπάρχουν σήμερα 272 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 99 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 173 να μένουν κενές (ποσοστό 64%). Μόνο στην Αττική υπάρχουν σήμερα 126 κλίνες ΜΕΘ COVID-19, με τις 84 να είναι κατειλημμένες, δηλαδή 42 να μένουν κενές (ποσοστό 33%) σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.
Νοσηλεύτρια με κορονοϊό: “Είμαι θετική σε τρία συνεχόμενα τεστ”

Μια νοσηλεύτρια σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής βγαίνει συνεχώς θετική στον κορονοϊό μετά από τρία τεστ.

Η ίδια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star περιέγραψε την κατάσταση και το πως ο κορονοϊός της έχει επηρεάσει τη ζωή και “φωνάζει” πως “δεν αντέχω άλλο”. Η Γεωργία νοσεί με κορονοϊό από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εργάζεται σε νοσοκομείο της Αττική που δεν αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς και τονίζει πως “οι ασθενείς οι περισσότεροι δεν θα φοράνε μάσκα. Άλλοι έχουν δύσπνοιες δεν μπορούν να φορούν τη μάσκα τους συνέχεια. Εμείς ερχόμαστε σε επαφή, μπορεί εμείς να φοράμε τη μάσκα μας αλλά το σημαντικό είναι να τη φορά αυτός που έχει και μπορεί να μην το γνωρίζει» είπε.



«Το ξέρεις ότι μπορεί να κολλήσεις γιατί είσαι στην πρώτη γραμμή. Μέσα στο πίσω μέρος του μυαλού μας πάντα το έχουμε να έχουμε πιο πολλές πιθανότητες να κολλήσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχουν στιγμές που τρελαίνεσαι»

Παράλληλα τονίζει πως η ψυχολογία της δεν είναι καλή και πως αμέσως σκέφτεται τον κόσμο που ήρθε σε επαφή.

«Πρέπει να αρχίσεις να ενημερώνεις γνωστούς και φίλους για να μπουν και αυτοί στην κατάλληλη διαδικασία Έχεις ένα στρες γιατί είναι πρωτόγνωρο για σένα»

«Οι συνάδελφοί μου είναι τρομοκρατημένοι, αρχίζουν και ψάχνονται και αυτοί. Ευτυχώς βγήκαν όλοι αρνητικοί γιατί το είχα άγχος», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.