Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σύνοδος Κορυφής: Αυτή είναι η συμβιβαστική πρόταση της Αθήνας - Οι φράσεις «κλειδιά» που ζητεί να προστεθούν

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου_ Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξαμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Γερμανίας, προέδρου Ευρω...



Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου_ Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εξαμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας, Γερμανίας, προέδρου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προέδρου της Κομισιόν, για την εξεύρεση συμβιβασμού επί των συμπερασμάτων για την Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται νέο προσχέδιο συμπερασμάτων.

Οι «27» θα μετέχουν σε δείπνο εργασίας, όπου θα συζητηθούν τα υπόλοιπα θέματα και μετά το δείπνο θα συζητηθεί εκ νέου το νέο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα η ελληνική συμβιβαστική πρόταση περιέχει τα εξής διαφορετικά στοιχεία:

- αναφέρει ότι «η ΕΕ παραμένει δεσμευμένη στην δημιουργία περιβάλλοντος εμπιστοσύνης και ενός περιβάλλοντος συνεργασίας και κοινά επωφελούς συνεργασίας με την Τουρκία».

- τονίζει ότι «οι μονομερείς έρευνες για υδρογονάνθρακες πρέπει να τερματιστούν αμέσως».

- ζητά «όπως η Τουρκία δεσμευθεί στον διάλογο με καλή πίστη και απέχει από μονομερείς ενέργειες που θα έρθουν σε αντίθεση με τα συμφέροντα της ΕΕ και παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα των Κρατών Μελών - κάτι το οποίο αποτελεί απόλυτη προϋπόθεση».

- προσθέτει τη φράση: «η ΕΕ καλωσορίζει τα βήματα οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκία και την ανακοίνωση της επανέναρξης άμεσων διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ των δύο κρατών, μέσω διαπραγματεύσεων και προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο».

- αναφέρει ακόμη ότι: «η ΕΕ επαναλαμβάνει πως μονομερείς ανακοινώσεις θαλάσσιων δικαιοδοσιών όπως στο χάρτη ‘mavi vatan’ δεν συνάδουν με το δίκαιο της θάλασσας και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για τρίτες χώρες».

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.