Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά στον Εβρο: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Δαδιά... Πέρασμα μεταναστών η περιοχή... ΒΙΝΤΕΟ

Συνεχίζεται και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η μάχη των πυροσβεστών με την φωτιά που καίει από χθες στον Εβρο. Οι άνδρες της πυροσ...

Συνεχίζεται και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η μάχη των πυροσβεστών με την φωτιά που καίει από χθες στον Εβρο.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής έδωσαν ολονύχτια μάχη ώστε να μην επιτρέψουν στις φλόγες να μπουν στο δάσος του Εθνικού Δρυμού της Δαδιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά έκαψε οριακά ένα μέρος στα νοτιοδυτικά του δάσους, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να την εμποδίσουν να μπει μέσα στην «καρδιά» του δάσους, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τον δρυμό.

Παράλληλα, δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, ωστόσο η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο. Ισχυρές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο και αναμένονται οδηγίες για το αν θα χρειαστούν και εναέρια βοήθεια για την κατάσβεσή της. Ολο το βράδυ επιχειρούσαν 129 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων & 34 οχήματα, ενώ υπάρχει και συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στο Πεδίο Βολής του χωριού Λευκίμη και από την πρώτη στιγμή οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επικεντρώθηκαν στο να μη φτάσουν οι φλόγες στο δάσος της Δαδιάς κάτι όπως που δεν αποφεύχθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων. Το δύσκολο κλίμα, όπως διαμορφώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, έδωσε με δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Η περιοχή αποτελεί πέρασμα μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον ποταμό Έβρο ανατολικά και επιχειρούν να προωθηθούν απαρατήρητοι στο εσωτερικό από τα ορεινά περάσματα του Σουφλίου, με κατεύθυνση το Δέρειο και από εκεί τη Ροδόπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.