Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δεκάδες Τούρκοι ακραίοι Ιμάμηδες του Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Επιδιώκουν την ισλαμοποίηση

  Sε μεγάλη απόγνωση είναι το τουρκικό καθεστώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις που φέρνουν τον Ακιντζί να παίρνει “κεφάλι”, σύμφωνα με  ...

 


Sε μεγάλη απόγνωση είναι το τουρκικό καθεστώς μετά τις τελευταίες εξελίξεις που φέρνουν τον Ακιντζί να παίρνει “κεφάλι”, σύμφωνα με  νέες εκτιμήσεις, στις εκλογές για την θέση του επικεφαλής της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.


pentapostagmaΟ λόγος αφορά τον Tufan Erhürman, υποψήφιο του αριστερού σοσιαλδημοκρατικού δημοκρατικού κόμματος (CTP), ο οποίος κέρδισε περίπου 21% την προηγούμενη Κυριακή και είναι πιθανό να υποστηρίξει τον Ακιντζί στο δεύτερο γύρο, προκαλώντας οργή και απόγνωση στην Άγκυρα και τα σχέδια της σύμφωνα με τουρκικές πληροφορίες.    


Έτσι παρά το προβάδισμα με 32 τοις εκατό του Τατάρ, το εκλογικό σκηνικό διαγράφεται δυσοίωνο για τα σχέδια του Ερντογάν, αφού ο Μουσταφά Ακιτζί με ποσοστό 30 τοις εκατό θα κάνει φαινομενικά παρέλαση την επόμενη Κυριακή, παρά την τεράστια εκστρατεία "λάσπης" από τους αρθρογράφους-υποστηρικτές του Ερντογάν και τους Τούρκους τηλεοπτικούς ειδικούς που έσπευσαν να τον ανακηρύξουν μάλιστα ως «προδότη».


Η προσέλευση στον πρώτο γύρο εν τω μεταξύ, ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο φτάνοντας στο 55 τοις εκατό.


Το τουρκοκυπριακό παράρτημα του Ερντογάν άνοιξε τα Βαρώσια, τα οποία υποτίθεται ότι ελέγχει ο ΟΗΕ, κερδίζοντας 5 τοις εκατό στον πρώτο γύρο, ενώ ειδικοί αναφέρουν ότι οι υποστηρικτές του Τατάρ πήγαν σχεδόν όλοι στις κάλπες.


Όλα αυτά αναμένουμε βέβαια να τα δούμε στην πράξη σε λίγες ημέρες, ενώ πάντα έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν πρόκειται να “ κάτσει ήσυχα” και θα ξαναβάλει το χέρι του, χωρίς να γνωρίζουμε το πως όμως αυτή την φορά.


Δεκάδες Τούρκοι ακραίοι Ιμάμηδες του Ερντογάν στα Κατεχόμενα επιδιώκουν ισλαμοποίηση των Τουρκοκυπρίων


Μία άλλη πτυχή η οποία δεν έτυχε αναγνώρισης από τα ελληνικά ΜΜΕ, είναι η αποστολή εκατοντάδων Τούρκων ακραίων Ιμάμηδων κά άλλων ειδικών επί θρησκευτικών θεμάτων στα Κατεχόμενα με συγκεκριμένη αποστολή.


Όλοι αυτοί οι απεσταλμένοι του Ερντογάν θέλουν να επιβάλουν ένα πολύ πιο“ αυστηρό” τρόπο ζωής τους Τουρκοκύπριους οι οποίοι απέχουν από πολλές συνήθειες των Τούρκων.         


"Ο Τούρκος πρέσβης στη Λευκωσία Ali Murat Başçeri, μπορεί να δίστασε να το δηλώσει με σαφήνεια, αλλά σχεδόν όλοι οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι είναι πολύ ενοχλημένοι από το νέο κύμα Τούρκων Ιμάμηδων από την Τουρκία, καθώς ο Τατάρ θέλει να τους δώσει υπηκοότητα και δικαίωμα ψήφου", αναφέρουν οι τουρκικές δημοσιογραφικές πληροφορίες.


Το σχέδιο του Ερντογάν και της ισλαμικής ελίτ είναι κάποια στιγμή στο μέλλον οι Τουρκοκύπριοι να καταστούν ίσως μειονότητα εντός των Κατεχομένων, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ισλαμισμό που επικρατεί στην τουρκική ενδοχώρα.


Πιθανόν να δούμε και εκεί ‘Χαιδάρηδες” (επικεφαλής γειτονιών) αλλά και ένα είδος καθεστωτικής αστυνομίας (σώμα νυκτερινών φυλάκων στην Τουρκία) η οποία υποτίθεται στην Τουρκία  ότι ελέγχει την ασφάλεια των κατοίκων το βράδυ, ενώ ουσιαστικά επιβάλει τον τουρκικό νόμο της Ερντογανικής "σαρίας" ειδικά στην νεολαία.


Ειδικοί επί των θεμάτων της Τουρκίας εκτιμούν ότι οι Τουρκοκύπριοι επιζητούν πλέον με σαφήνεια ένωση με τους Ελληνοκύπριους, που διαβιούν ένα άλλο ανώτερο επίπεδο ζωής, επιζητώντας παράλληλα διαχωρισμό από το στυγνό τουρκικό ισλαμικό καθεστώς που θέλει να τους αλλάξει σε κάτι που φυσικά δεν είναι.


Ίσως να έχουμε και εξέγερση στα Κατεχόμενα κάποια στιγμή, αφού το πολιτιστικό χάσμα Τουρκοκυπρίων και Τούρκων είναι όντως μεγάλο πλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.