Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έλληνες ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΗΔΗ στο Αρτσάχ, στο πλευρό των Αρμενικών Δυνάμεων...!!! «Όταν έχουμε γείτονα Τούρκο, κάθε στιγμή είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»

Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Αρτσάχ και στην Αρμενία, πολεμούν στο πλευρό Αρμενίων δηλώνει η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενία...


Έλληνες ομογενείς που ζουν στο Αρτσάχ και στην Αρμενία, πολεμούν στο πλευρό Αρμενίων δηλώνει η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων της Αρμενίας Μαρία Λαζάρεβα.

Η ίδια μιλώντας αποκλειστικά στο το greekrivieranews.gr υπογραμμίζει ότι στο Αρτσάχ υπάρχει μια μικρή ελληνική κοινότητα περίπου 40 ατόμων με την οποία είναι σε καθημερινή επαφή. “Αρκετοί εθελοντές και στρατιώτες ελληνικής καταγωγής τώρα βρίσκονται στο Αρτσάχ, πολεμάνε για την πατρίδα τους, οπού γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Ο λαός είναι ενθουσιασμένος, αισιόδοξος. Εμπιστευόμαστε τον στρατό μας και το ηρωικό μας πνεύμα. Αυτό δεν είναι ένας πόλεμος για ένα μικρό κομμάτι χώματος, είναι ένας πόλεμος για την αγαπημένη πατρίδα, την ελευθερία” τονίζει η Μαρία Λαζάρεβα.

Πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση;

Όταν έχουμε έναν γείτονα Τούρκο, κάθε στιγμή πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο․ Βεβαίως, οι εχθροπραξίες δεν είναι κάτι καινούριο τα τελευταία χρόνια. Είχαμε έναν πόλεμο τεσσάρων ημερών τον Απρίλιο του 2016, από τον οποίο το Αζερμπαϊτζάν δεν πέτυχε πολλά. Οπότε ξέραμε ότι η εκδίκηση δεν θα αργήσει. Και βέβαια οι εχθροπραξίες και η ήττα των Αζέρων φέτος τον Ιούλιο στα σύνορα Αρμενία -Αζερμπαϊτζάν έπρεπε να έχουν συνέχεια. Αυτό που γίνεται τώρα στα εδάφη μας δεν το λέμε απλές εχθροπραξίες, αλλά πόλεμο, λόγω της έκτασης του και των μεθόδων των μαχών. Το θέμα είναι, ότι ο τωρινός πόλεμος δεν πραγματοποιείται μόνο μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν και δεν διεξάγεται μόνο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλά και στην Αρμενία.

Υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκη της Τουρκίας σε ότι συμβαίνει;

Ένα τουρκικό αεροσκάφος F16 χτύπησε ένα δικό μας Su-25. Ακόμα και αν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν δεν χρησιμοποιεί τουρκικά όπλα, οι ανακοινώσεις Ερντογάν ότι οι Αρμένιοι πρέπει να φύγουν από τα αζερικά εδάφη είναι μια απόδειξη, ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει σύμμαχο του την Τουρκία. Η αρμενική πλευρά ανέλυσε τα γεγονότα και παρατήρησε ότι η Πολεμική Αεροπορία των Αζέρων λειτουργεί υπό τη διοίκηση των Τούρκων.

Εκτός από θύματα έχετε και τραυματίες. Μπορούν τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν;

Τα νοσοκομεία στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ και την Αρμενία έχουν αρκετούς τραυματισμένους, αλλά τα καταφέρνουν. Πολλοί γιατροί και απλοί εθελοντές πήγαν στο Αρτσάχ για να βοηθήσουν τους ντόπιους γιατρούς․ Στις βαριές περιπτώσεις μεταφέρουν τους τραυματισμένους στο Γερεβάν, Αρμενία.

Τι στήριξη περιμένει η Αρμενία από της χώρες με τις οποίες έχει στενή σχέση;

Από την εμπειρία μας έχουμε καταλάβει, ότι το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία δεν ξέρουν τη γλώσσα διαπραγματεύσεων, μάχονται άδικα και πονηρά. Και όπως είπε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας, Πασινιάν «Η διεθνής κοινότητα δήλωσε ξεκάθαρα πως η συμμαχία Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας πραγματοποιεί πόλεμο εναντίον του Αρτσάχ και της Αρμενίας με τη βοήθεια μισθοφόρων και τρομοκρατών». Οι άλλες χώρες πρέπει να καταλάβουν, ότι οι Τούρκοι είναι ένας κίνδυνος, μια καταστροφή για όλη την ανθρωπότητα. Το θέμα τώρα δεν είναι να βοηθήσουν τους Αρμένιους να νικήσουν, αλλά να προστατέψουν την ανθρωπότητα από τους Τούρκους.

Greekrivieranews.gr-https://tourkikanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.