Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Βυθίζεται η οικονομία – Τριπλάσιος ο πληθωρισμός σε σχέση με τα επίσημα στοιχεία

Σε δεινή θέση βρίσκεται η τουρκική οικονομία με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που δίνονται στη δημοσιότη...




Σε δεινή θέση βρίσκεται η τουρκική οικονομία με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό να είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που δίνονται στη δημοσιότητα.

Ο μηνιαίος πληθωρισμός στην Τουρκία ήταν τριπλάσιος και πλέον του επίσημου ποσοστού τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ένα νέο μοντέλο που ανέπτυξε μια ομάδα ακαδημαϊκών και ερευνητών στη βάση στοιχείων που συγκεντρώνονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε σχέση με εκείνα της κυβερνητικής στατιστικής υπηρεσίας.

Ο Βεϊσέλ Ουλουσόι, καθηγητής πανεπιστημίου με έδρα την Κωνσταντινούπολη και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ομάδας Έρευνας Πληθωρισμού (ENAG), δήλωσε πως το μοντέλο συγκεντρώνει «πολλαπλάσια» στοιχεία για τις τιμές προϊόντων σε σχέση με την καταμέτρηση του επίσημου Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TUIK) και στόχος της είναι να τη συμπληρώσει.

Από πέρυσι, βουλευτές της αντιπολίτευσης έχουν εγείρει ερωτήματα για την ακρίβεια των στοιχείων για τον επίσημο πληθωρισμό, λέγοντας πως το δημοσιευμένο ποσοστό είναι χαμηλότερο από την πραγματική εικόνα της αγοράς.

Σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιευμένα ευρήματα της ENAG, οι τιμές καταναλωτή τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν κατά 3,61% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το TUIK υπολογίζει αυτή την αύξηση στο 0,97%.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.